Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρώτη σύσκεψη UNWTO και ευρωπαϊκών φορέων, για την ευρωπαϊκή τουριστική στρατηγική το 2020
Τουριστική πολιτική

Πρώτη σύσκεψη UNWTO και ευρωπαϊκών φορέων, για την ευρωπαϊκή τουριστική στρατηγική το 2020

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, ως συντονίστρια της GUE/NGL στην Επιτροπή Τουρισμού και Μεταφορών TRAN του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών ουσιαστικής στήριξης του τουριστικού τομέα και στη διαμόρφωση μίας στρατηγικής για βιώσιμο τουρισμό.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρώτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και των ευρωπαϊκών θεσμικών φορέων, όπου τέθηκαν οι προτεραιότητες στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον τουρισμό το 2020.

Στη σύσκεψη, με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη νέα περιφερειακή διευθύντρια για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Alessandra Priante, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC), του Συνδέσμου των Τουριστικών Οργανισμών της Ευρώπης (EΤΟΑ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG), καθώς και άλλοι φορείς της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Επισημάνθηκε ο καταλυτικός ρόλος του τουρισμού ως ισχυρή παραγωγική δύναμη για την Ευρώπη, ενώ συμφωνήθηκε ο συντονισμός και η στενή συνεργασία για την άμεση προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής στην ΕΕ με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη.


Η κα Έλενα Κουντουρά με τη νέα περιφερειακή διευθύντρια για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Alessandra Priante.

Η κα Priante παρουσίασε τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες στον τουρισμό στην Ευρώπη και αναφέρθηκε ειδικότερα στις πολιτικές και το φιλόδοξο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Η κα Έλενα Κουντουρά, ως συντονίστρια της GUE/NGL στην Επιτροπή Τουρισμού και Μεταφορών TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών ουσιαστικής στήριξης του τουριστικού τομέα και στη διαμόρφωση μίας στρατηγικής για βιώσιμο τουρισμό με πολλαπλάσια οφέλη που θα διαχυθούν σε όλη την Ευρώπη. Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής πραγματοποίησε επίσης κατ’ιδίαν συνάντηση με την κα Priante, όπου συζήτησαν διεξοδικά για τις προκλήσεις και τα επόμενα βήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής και τουριστικής αγοράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024