Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροβλήματα στις αερομεταφορές από την κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αερομεταφορές

Προβλήματα στις αερομεταφορές από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Περίπου 130 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Heathrow, λόγω της καταιγίδας Christian, ενώ σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Gatwick, του Stanstend, του Luton και του Southend.

Περίπου 130 πτήσεις, δηλαδή το 10% της καθημερινής κυκλοφορίας, ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Heathrow, λόγω της καταιγίδας Christian, της χειρότερης της τελευταίας πενταετίας. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Gatwick, του Stansted, του Luton και του Southend. Επίσης, εκτός λειτουργίας τέθηκε και το σιδηροδρομικό δίκτυο στη νότια Βρετανία.

Στην Δανία, τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν και σχεδόν 500 επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι μέσα σε 35 αεροπλάνα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, καθώς οι σφοδροί άνεμοι δεν επέτρεπαν να αναπτυχθούν οι φυσούνες για την αποβίβαση.

Πολλές σημαντικές γέφυρες έκλεισαν στη Δανία και τη Σουηδία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ανάμεσά τους και η μήκους 7,8 χλμ. γέφυρα Oresund που συνδέει τις δύο χώρες.

Πενήντα πτήσεις ακυρώθηκαν στο ολλανδικό αεροδρόμιο του Schiphol, στο Άμστερνταμ. Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν και την Ολλανδία, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και όλα τα δρομολόγια με τρένο με κατεύθυνση το Άμστερνταμ ακυρώθηκαν. Επίσης, όπως μετέδωσε το κανάλι RTL, φέρι μπόουτ που μετέφερε περίπου 1.000 ανθρώπους από το Newcastle δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι του Ijmuiden και επέστρεψε στη θάλασσα.

Η πρώτη φθινοπωρινή καταιγίδα που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη κράτησε δεμένα στα λιμάνια τα οχηματαγωγά που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ του Καλέ (βόρεια Γαλλία) και του Ντόβερ (νότια Βρετανία), ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024