Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠτώση στην γερμανική αγορά για την χειμερινή περίοδο και προσπάθειες διάσωσης της καλοκαιρινής

Πτώση στην γερμανική αγορά για την χειμερινή περίοδο και προσπάθειες διάσωσης της καλοκαιρινής

Η οικονομική επιβράδυνση στη Γερμανία, η αυξανόμενη ανεργία, οι επιδράσεις των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, η εισαγωγή του Ευρώ και οι αυξημένες τιμές στα πακέτα διακοπών είναι οι κύριοι λόγοι […]

Η οικονομική επιβράδυνση στη Γερμανία, η αυξανόμενη ανεργία, οι επιδράσεις των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, η εισαγωγή του Ευρώ και οι αυξημένες τιμές στα πακέτα διακοπών είναι οι κύριοι λόγοι για την μείωση<...> που παρουσιάζει η τουριστική βιομηχανία της Γερμανίας.

Ο κ. Dietmar Kastner, στέλεχος της Rewe<.> Touristik με εμπειρία 27 χρόνων στην τουριστική βιομηχανία, δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν. Σύμφωνα με έρευνες, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση σε σχέση με αυτές που έγιναν για τον Ιανουάριο, αλλά παραμένουν ακόμα σε χαμηλότερα επίπεδα από τις κρατήσεις του προηγούμενου καλοκαιριού.

Με δεδομένο ότι η χειμερινή περίοδος, η οποία καταλαμβάνει το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων, είχε μεγάλη πτώση των πωλήσεων για τους περισσότερους πράκτορες, και με στόχο την διάσωση της καλοκαιρινής περιόδου, οι περισσότεροι πράκτορες της Γερμανίας κάνουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα στοιχεία για την χειμερινή περίοδο είναι μάλλον απογοητευτικά. Η TUI<.> ισχυρίζεται ότι είχε μια μονοψήφια πτώση στις πωλήσεις και στους επισκέπτες. O Thomas Cook<.>, που μείωσε κατά 18% τη διαθεσιμότητα του αερομεταφορέα Condor, θα παρουσιάσει επίσης πτώση και σύμφωνα με τον διευθυντή της Γερμανίας, κ. Detlef Altmann, "οι κρατήσεις για τον Νοέμβριο, Δεκέμβριο και σχεδόν όλο τον Ιανουάριο είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τα περσινά και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε." Οι ITS και Jahn and Tjaereborg της Rewe Touristik παρουσιάζουν μια διψήφια πτώση. Η Dertour και η ADAC Reisen βρίσκονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα ενώ η Meier's Weltreisen είχαν διψήφια πτώση.

Στέλεχος της TUI πιστεύει ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι πολύ χαμηλότερα από το αναμενόμενο επίπεδο και ότι οι καταναλωτές θα αποφασίσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους μετά από το Πάσχα. Ο Thomas Cook στοχεύει στο να διατηρήσει τις κρατήσεις στα περσινά επίπεδα, αλλά είναι πολύ νωρίς για πιο συγκεκριμένες προβλέψεις, σύμφωνα με τον κ. Detlef Altmann.
Ο κ. Dietmar Kastner, πιστεύει ότι η Rewe δεν θα κατορθώσει να έχει αυξημένες πωλήσεις για φέτος, ο κ. Peter Landsberger, διευθυντής της Dertour, στοχεύει σε μικρή αύξηση των πωλήσεων. Μόνο η Alltours προβλέπει με σιγουριά αύξηση κατά 5% των επισκεπτών και κατά 7% του τζίρου της για το καλοκαίρι.Η FTI, με την προοπτική της μείωσης της διαθεσιμότητας της, δεν περιμένει ότι θα επαναλάβει τον περσινό τζίρο της (868 εκατ. Ευρώ) και τους 1.79 εκατ. επισκέπτες. Η Oeger Tours είχε μια πτώση 10,5% του καλοκαιρινού τζίρου και 9% των κρατήσεων της για το καλοκαίρι. Θετικά στοιχεία όμως μπορούν να παρουσιάσουν οι διακοπές σε club, οι φοιτητικές, οι κρουαζιέρες και τα all-inclusive πακέτα διακοπών.

Αναλυτές της αγοράς όπως οι FUR και BAT, θεωρούν ότι οι Γερμανοί θα κάνουν τελικά τις συνηθισμένες διακοπές τους, απλώς θα ξεκινήσουν πιο αργά τις κρατήσεις. Όσο περνά ο καιρός, τόσο αυξάνεται και η προοπτική για last minute κρατήσεις. Ο κ. Altmann από τον Thomas Cook, ισχυρίζεται ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα αγγίξουν το 30%. Ο κ. Boettcher της TUI, δήλωσε ότι οι καθυστερημένες κρατήσεις για το χειμώνα ήταν 10% αυξημένες απ' ότι συνήθως.

Ενώ οι τιμές για το καλοκαίρι έχουν μειωθεί για τις οικογένειες και γίνονται εκπτώσεις για τα παιδιά, οι πράκτορες δεν έχουν μειώσει τις διαθεσιμότητες τους. Ο Thomas Cook θα περιμένει μέχρι το Πάσχα για να αποφασίσει κατά πόσο θα μειώσει τη διαθεσιμότητα του σε σχέση με πέρυσι και θα είναι πιο ελαστικός με τη διαθεσιμότητα θέσεων απ' ότι στο παρελθόν. Ο κ. Altmann είπε ότι οι χαμηλότερες τιμές που έχουν διαπραγματευθεί με ξενοδόχους στη Μεσόγειο, θα παρουσιαστούν στο κοινό σύντομα. Το FTI θα παρουσιάσει νέα έκδοση των μπροσούρων του στις αρχές του Απριλίου με προσαρμοσμένες τιμές. Η Oeger Tours, που ειδικεύεται στην τουρκική αγορά έχει ήδη διαπραγματευθεί νέες τιμές σε ξενοδοχεία και αν χρειαστεί θα τις παρουσιάσει στο τέλος Μαρτίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024