Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠτώση στις αφίξεις στο Παρίσι μετά την τρομοκρατική ενέργεια
Προορισμοί

Πτώση στις αφίξεις στο Παρίσι μετά την τρομοκρατική ενέργεια

Το Παρίσι, ένας πολύ αγαπημένος προορισμός των τουριστών, είδε τους αριθμούς των αφίξεων του να μειώνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση του Νοεμβρίου.

Οι αφίξεις στο Παρίσι, μια πόλη που προσελκύει μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών, είδε πτώση 12% στις διεθνείς αφίξεις μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 13ης Νοεμβρίου, ενώ η Air France ανακοίνωσε 50 εκατ. ευρώ χαμένες εισπράξεις. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για το Παρίσι δεν σημειώνουν πτώση, και σύμφωνα με εκθέσεις ορισμένων εμπειρογνωμόνων η ύφεση θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί κατά το νέο έτος εάν δεν υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια. Η ίδια η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις βρίσκονται σε «προοδευτική ανάκαμψη».
 
Η ForwardKeys ανακοίνωσε ότι οι νέες κρατήσεις επιβατών αεροπορικών εταιρειών μετά τα μέσα του Νοεμβρίου ήταν 27% κάτω από τα επίπεδα του 2014. Η έκθεση της Airlines Reporting Corp, ARC, που στα στοιχεία της καταγράφεται το 50% των συνολικών αεροπορικών εισιτηρίων που πωλήθηκαν, ανέφερε πτώση στις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων της τάξης του 11% την εβδομάδα μετά τις επιθέσεις και 8% την εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου. Όσο όμως περνάει ο καιρός αυτά τα ποσοστά μειώνονται και όπως δείχνει από τη νέα χρονιά δεν θα υπάρχει μείωση στα αεροπορικά εισιτήρια για το Παρίσι.
 
Το περασμένο Νοέμβριο τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στο Παρίσι μειώθηκαν 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την STR Global, η οποία παρακολουθεί τα στοιχεία των ξενοδοχείων. Όμως οι τιμές των δωματίων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν τις επιθέσεις κυμάνθηκε 22-39% χαμηλότερο από ό, τι τις ίδιες ημερομηνίες το 2014. Βέβαια, οι κρατήσεις για τη διάσκεψη για το κλίμα άλλαξαν προς το τέλος του Νοεμβρίου την εικόνα. 
 
Εκπρόσωπος του JacTravel δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία στο Παρίσι μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνουν απρόθυμα να ρίξουν τις τιμές και προτιμούν να προσφέρουν αναβαθμίσεις, και εκπτώσεις και ειδικές τιμές σε καταναλώσεις μέσα στο ξενοδοχείο όπως δείπνα κτλ παρά στη διαμονή. Τα ξενοδοχεία στο Παρίσι θα δουν πως θα κυμανθεί η κίνηση της ημέρες των εορτών και μάλλον μέσα στο Ιανουάριο θα αποφασίσουν αν θα προβούν σε μειώσεις στις τιμές. 
 
Το World Travel & Tourism Council προβλέπει ότι οι επιπτώσεις των επιθέσεων στο Παρίσι θα είναι βραχυπρόθεσμες. “Αναμένουμε ότι οι προορισμοί όπου οι τουρίστες δεν ήταν στόχος, όπως το Παρίσι, ότι θα ανακάμψουν γρήγορα από το αρχικό σοκ και δεν θα υπάρχει επίπτωση στην τουριστική τους κίνηση.” ανακοίνωσε εκπρόσωπος του WTTC.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024