Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡεκόρ επισκεπτών και επιχειρηματικών ευκαιριών στην IMEX 2007
Ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο

Ρεκόρ επισκεπτών και επιχειρηματικών ευκαιριών στην IMEX 2007

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – IMEX 2007 – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Η IMEX 2007 άνοιξε τις πύλες της προσελκύοντας πάνω από 7.500 επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων των 3.500 φιλοξενούμενων αγοραστών δίνοντας προώθηση σε ευκαιρίες για εκπαίδευση, βελτιστοποίηση της επιχειρηματικότητας και αύξηση του δικτύου σε μια από τις πιο δημοφιλής εκθέσεις για τον συνεδριακό τουρισμό στον κόσμο…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – IMEX 2007 – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Η IMEX 2007 άνοιξε τις πύλες της προσελκύοντας πάνω από 7.500 επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων των 3.500 φιλοξενούμενων αγοραστών δίνοντας προώθηση σε ευκαιρίες<...>για εκπαίδευση, βελτιστοποίηση της επιχειρηματικότητας και αύξηση του δικτύου σε μια από τις πιο δημοφιλής εκθέσεις για τον συνεδριακό τουρισμό στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 χρόνων η IMEX η οποία στεγάζεται πλέον μόνιμα στο εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης μετατράπηκε σε μια παγκοσμίου φήμης έκθεση όσον αφορά την καινοτομία και τις ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Roger Dow πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης της Βιομηχανίας Ταξιδιών (Travel Industry Association of America – TIA), κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής, αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός σημειώνοντας «Η IMEX έχει γίνει μια εξαιρετικά σημαντική έκθεση στην παγκόσμια αγορά MICE. Δεδομένου του γεγονότος ότι τα πράγματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά για τις ΗΠΑ στο κλάδο αυτό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Φρανκφούρτη και διαδίδω το θετικό μήνυμα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ».

Το διευρυμένο πρόγραμμα φιλοξενούμενων αγοραστών με σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων από την Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Νότια Αμερική και την Νότια Αφρική ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην φετινή IMEX.

Οι εκθέτες ζητούν περισσότερο χώρο

Σημαντικό γεγονός επίσης είναι η αύξηση της ζήτησης εκθεσιακών χώρων από τους εκθέτες εν συγκρίσει με πέρυσι. Πάνω από 40 εκθέτες αύξησαν το χώρο του περιπτέρου τους σε σχέση με το 2006. Προορισμοί όπως αυτοί της Αργεντινής, των Μπαρμπέϊντος, της Κόστα Ρίκα, της Αιγύπτου, της Γερμανίας, του Μακάο, του Μεξικού, του Μαρόκου, του Παρισιού, της Νότιας Αφρικής, της Σρι Λάνκα, της Ταϊπέι, του Οργανισμού Τουρισμού της Αυστραλίας και του Οργανισμό Visit London είναι ανάμεσα σε εκείνους που αύξησαν τον χώρο τους το 2007.

Η εκπροσώπηση φέτος από τις αλυσίδες ξενοδοχείων ήταν επίσης ιδιαίτερα σημαντική με πολλές νέες εταιρίες που συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι μέσω του προγράμματος της ΙΜΕΧ με ονομασία Wild Card νέοι προορισμοί στο συνεδριακό τουρισμό παγκοσμίως όπως η Αντίς Μπέμπα, η Αιθιοπία, τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, η επαρχία Μούρες στην Ρουμανία, η Τρανσυλβανία και η Δυτική Σιβηρία έκαναν την παρουσία τους στην έκθεση για πρώτη φορά.

Η επαγγελματική εκπαίδευση στην ατζέντα

Η IMEX ανταποκρίθηκε στην αυξανόμενη ζήτηση για παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αύξηση του προγράμματος σεμιναρίων για το 2007. Ενδεικτικό του γεγονότος αυτού είναι η αύξηση που παρατηρήθηκε στα γερμανόφωνα σεμινάρια με την παρότρυνση του Γερμανικού Γραφείου Συνεδριών (German Convention Bureau – GCB), τα οποία διπλασιαστήκαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον των αγοραστών που ασχολούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό της Γερμανίας οι οποίοι συνέρρευσαν να τα παρακολουθήσουν.

Μεταξύ των διακριθέντων προγραμμάτων στην φετινή IMEX ήταν το IMEX New Vision, το Future Leaders’ Forum και το Politicians’ Forum.

Μεγάλη σημασία δόθηκε στην προώθηση της υπεύθυνης στάσης του κλάδου προς το περιβάλλον με το νικητή των Green Awards 2006 να κατασκευάζει το περίπτερο όπου φιλοξένησε το κέντρο επαγγελματικής υπευθυνότητας της έκθεσης εξολοκλήρου από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Σχολιάζοντας την αύξηση και την εμβέλεια της φετινής IMEX ο Πρόεδρος της έκθεσης, κ. Ray Bloom είπε «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να εξελιχθούμε με βάση τα επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς γεγονός που αποτελεί την δέσμευση μας για συνεχή βελτίωση. Για το λόγο αυτό φέτος εστιάσαμε στους αγοραστές των αγορών long-haul και στη διεύρυνση του άμεσου δικτύου μας. Επιπλέον, καταβάλαμε μεγαλύτερη προσπάθεια όσον αφορά τους αγοραστές που ασχολούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό της Γερμανίας. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν το θέμα της τεχνολογίας και πιστεύουμε ότι με την χρήση αξιόπιστων τεχνολογικών λύσεων παρέχουμε σε όλους τους συμμετέχοντες ένα συντριπτικό πλεονέκτημα που τους βοηθά να βελτιστοποιούν το χρόνο τους, τις πηγές τους και φυσικά τις εξαιρετικά πολλές ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που η IMEX προσφέρει».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024