Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣχέδιο επιχορήγησης για ενθάρρυνση έργων ποιοτικής αναβάθμισης των παραλιών της Κύπρου
Κύπρος

Σχέδιο επιχορήγησης για ενθάρρυνση έργων ποιοτικής αναβάθμισης των παραλιών της Κύπρου

Η περίοδος εφαρμογής του σχεδίου εκτείνεται μέχρι και το Νοέμβριο 2022, με βάση τον εκάστοτε εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, κατόπιν πρότασης του Υφυπουργείου Τουρισμού, ενέκρινε σχέδιο επιχορήγησης, για ενθάρρυνση έργων
ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης παραλιών
. Το σχέδιο εμπίπτει στα πλαίσια της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, αλλά και των διαχρονικών στόχων του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Στόχος και φιλοσοφία του Σχεδίου είναι η παροχή οικονομικής στήριξης Δήμων και Κοινοτήτων, για υλοποίηση έργων και αγορά εξοπλισμού προς την κατεύθυνση της αισθητικής αναβάθμισης των παραλιών του τόπου.

Ανάμεσα σε άλλα, το Σχέδιο θα στηρίξει δαπάνες για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων παραλίας, οι οποίες να είναι καλής ποιότητας, ομοιόμορφες, από φυσικό υλικό (π.χ. ξύλο), με φυσικές αποχρώσεις που να συμβαδίζουν με τον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες σε χρώμα να είναι αντίθετες με εκείνο της θάλασσας, δαπάνες για κάδους καθαριότητας / ανακύκλωσης, δαπάνες για κατασκευή ή/και ανακαίνιση συγκροτήματος κοινόχρηστων χώρων υγιεινής, το οποίο θα χωροθετείται εκτός ζώνης προστασίας της παραλίας, όπως και δαπάνες για υποδομές φιλικές για ΑμεΑ.

Η περίοδος εφαρμογής του σχεδίου εκτείνεται μέχρι και το Νοέμβριο 2022, με βάση τον εκάστοτε εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024