Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε κλίμα αυξημένου συναγερμού οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στις ευρωπαϊκές πόλεις
Τρομοκρατία

Σε κλίμα αυξημένου συναγερμού οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στις ευρωπαϊκές πόλεις

Επιπλέον στρατιώτες, αστυνομία και ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν συνταχθεί στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις για τους αποψινούς εορτασμούς, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, της Ρώμης, της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου.

Την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων και των πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες αποφάσισε ο δήμαρχος της πόλης, Yvan Mayeur, καθώς το Βέλγιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

“Είναι προτιμότερο να μην παίρνουμε ρίσκα”, δήλωσε ο Yvan Mayeur μιλώντας στον σταθμό RTBF, μετά από την ενημέρωση που έλαβε για την ασφάλεια της βελγικής πρωτεύουσας από την κρατική υπηρεσία OCAM, η οποία αξιολογεί το επίπεδο του κινδύνου.

Η απόφαση του δημάρχου των Βρυξελλών ήλθε λίγες μέρες μετά τη σύλληψη δύο ακόμα ατόμων που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε εμβληματικά σημεία του Βελγίου κατά τους εορτασμούς για την αλλαγή του χρόνου.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Charles Michel εξέφρασε τη στήριξή του για τη “δύσκολη”, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση του δημάρχου να ακυρώσει τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, σημειώνοντας στον σταθμό RTBF πως πρόκειται για τη σωστή επιλογή.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2015 περίπου 100.000 άνθρωποι συνέρευσαν στο κέντρο των Βρυξελλών ώστε να γιορτάσουν την αλλαγή του έτους, με τον Yvan Mayeur να σημειώνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι δυνάμεις ασφαλείας “δεν μπορούν να ελέγξουν τους πάντες”.

Εν τω μεταξύ οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν video show απόψε αντί των συνηθισμένων πυροτεχνημάτων. “Έχουμε αποφασίσει να σηματοδοτήσουμε το νέο έτος σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και συντροφικότητας”, δήλωσε η δήμαρχος Anne Hidalgo στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης.

Επιπλέον στρατιώτες, αστυνομία και ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν συνταχθεί στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις για τους αποψινούς εορτασμούς, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, της Ρώμης, της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου.

Στην Τουρκία, οι αρχές ανέφεραν ότι απέτρεψαν ένα σοβαρό σχέδιο επίθεση κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην Άγκυρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024