Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣε Λάρισα και Βόλο οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013
Μεγάλη νικήτρια η Ελλάδα

Σε Λάρισα και Βόλο οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

Με 37 ψήφους, έναντι 34 της Ριέκα (Κροατία), οι ελληνικές πόλεις Λάρισα και Βόλος κέρδισαν στο δεύτερο γύρο τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Πεσκάρα. Στον πρώτο γύρο η ελληνική υποψηφιότητα κέρδισε 31 ψήφους, η Ριέκα της Κροατίας 24…

Με 37 ψήφους, έναντι 34 της Ριέκα (Κροατία), οι ελληνικές πόλεις Λάρισα και Βόλος κέρδισαν στο δεύτερο γύρο τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Πεσκάρα. Στον πρώτο γύρο<...>η ελληνική υποψηφιότητα κέρδισε 31 ψήφους, η Ριέκα της Κροατίας 24 και η Μερσίνα της Τουρκίας 13.

“Δώσαμε μια δύσκολη και υπό δυσμενείς συνθήκες μάχη για την ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας πολλούς μήνες μετά τις άλλες δυο υποψήφιες πόλεις, Ριέκα και Μερσίνα, και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης της Μεσογειακής Οικογένειας προς την υποψηφιότητα της Ριέκα, λόγω της πολυετούς διεκδίκησης των Αγώνων”, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.) ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης, κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Το πρωτόκολλο ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων υπέγραψαν σε μια πανηγυρική τελετή ο πρόεδρος της ΕΟΕ και Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε.Μ.Α., κ. Μίνωας Ξ. Κυριακού και ο δήμαρχος του Βόλου. Το 2013 ανατέλλει κάτι καινούργιο. Η διοργάνωση αυτή θα διαφέρει από την αντίστοιχη του 1991, που είχε αναλάβει και πάλι η χώρα μας. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για την Ελλάδα. Η Επιτροπή δούλεψε σκληρά, η εκλογή ήταν δύσκολη, αλλά τα καταφέραμε. Είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσουμε την χώρα μας” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κυριακού.

Με αφορμή την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη μάχη γιατί ξεκίνησε με συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες. Όταν άρχισε αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια πριν από μερικούς μήνες η μόνη σίγουρη ψήφος ήταν αυτή της Κύπρου. Τελικά μετά από συστηματική και μεθοδική δουλειά στην οποία συνέβαλαν αποφασιστικά η Επιτροπή Διεκδίκησης, η αυτοδιοίκηση του Βόλου και της Λάρισας, όλοι οι φορείς της Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και μετά από μια εντυπωσιακή παρουσίαση εδώ στην Πεσκάρα, καταφέραμε αυτό που πριν από λίγο καιρό φάνταζε ακατόρθωτο.

Οι αγώνες αυτοί είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση για το Βόλο, τη Λάρισα και γενικότερα για ολόκληρη την Θεσσαλία η οποία θα αποκτήσει υποδομές που της λείπουν. Υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και θα ενισχύσουν σημαντικά την οικονομία της. Η Θεσσαλία και η Κεντρική Ελλάδα γενικότερα θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια και θα αποκτήσουν την προβολή που τους αξίζει αφού η περιοχή αυτή ήταν αδικημένη και σε αρκετές περιπτώσεις παραμελημένη. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για τους κατοίκους της. Η επιτυχία αυτή, τέλος, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι όταν οι Έλληνες δουλεύουμε ενωμένοι ξεπερνώντας τις διαφορές μας είμαστε σε θέση να κάνουμε το καλύτερο.

ΓιΆ αυτό και είμαι βέβαιη ότι το 2013 θα κάνουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες όπως συνέβη το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αγώνες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την συνεργασία των χωρών της Μεσογείου που προωθείται το τελευταίο διάστημα, με την χώρα μας να πρωταγωνιστεί και σε αυτή την προσπάθεια».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024