Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε σύγχυση οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες για το τι ισχύει για διακοπές στο εξωτερικό
Τουριστικά γραφεία

Σε σύγχυση οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες για το τι ισχύει για διακοπές στο εξωτερικό

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν άμεσα από τη βρετανική κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τους κανόνες σχετικά με τις διακοπές όσων ζουν σε περιοχές κατηγορίας 3 (πολύ υψηλού κινδύνου), καθώς παραμένουν σε σύγχυση και όπως είπε κάποιος χαρακτηριστικά 'χτυπάω πραγματικά το κεφάλι μου σε έναν τοίχο'.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παροτρύνεται να παράσχει σαφείς διευκρινήσεις σχετικά με το εάν άτομα που ζουν σε περιοχές της κατηγορίας 3 (με μεγάλη επιβάρυνση από την πανδημία) θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό όταν τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι περιορισμοί αυτήν την εβδομάδα στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι οι κάτοικοι της κατηγορίας 3 θα μπορούσαν να πάνε στο εξωτερικό, λέγοντας στο BBC Radio 4 ότι οι διακοπές θα επιτρέπονται “αν πηγαίνετε κατευθείαν σε αεροδρόμιο”.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επικαιροποίησε τις οδηγίες στο σχετικό site gov.uk το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες όσοι μένουν σε περιοχές στην κατηγορία 3 πρέπει να αποφεύγουν τα διεθνή ταξίδια. Πιο αναλυτικά η οδηγία λέει ότι “από τις 2 Δεκεμβρίου μπορείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων επίσκέψεων σε φίλους και μέλη οικογενειών, υπό την επιφύλαξη τυχόν περιορισμών που ισχύουν στον προορισμό σας. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται στην κατηγορία 3 θα πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από την κατηγορία τους, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών ταξιδιών, εκτός αν πρόκειται για εργασία, εκπαίδευση ή φροντίδα υποχρεώσεων. Πριν ταξιδέψετε θα πρέπει να ελέγξετε τις σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες. Το διάστημα μεταξύ 23 και 27 Δεκεμβρίου, οι οδηγίες για τα διεθνή ταξίδια δε θα αλλάξουν”.

Στη συνέχεια, αργά χθες το απόγευμα, η κυβερνητική οδηγία άλλαξε ξανά, για να καταργήσει τη συγκεκριμένη αναφορά στα διεθνή ταξίδια. Τώρα λέει: “Σε περίππωση που υπάγεστε σε βαθμίδα 3, θα πρέπει να αποφύγετε να ταξιδεύετε έξω από την περιοχή σας. Εάν χρειάζεται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, ανατρέξτε στις ταξιδιωτικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών για τον προορισμό σας και τη λίστα των ταξιδιωτικών διαδρόμων”.

Ο Σύνδεσμος Βρετανών ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) ανέφερε ότι κατάλαβε ότι η ενημέρωση στον ιστότοπο της κυβέρνησης ήταν “για καθοδήγηση”, προσθέτοντας ότι οι οδηγίες θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα αυτήν την εβδομάδα, εξηγώντας τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στην κατηγορία 3, ωστόσο δεν είναι σαφές πότε θα δημοσιευθούν και εν τω μεταξύ η καθοδήγηση προκαλεί σύγχυση μεταξύ πρακτόρων και παραθεριστών, οι οποίοι ζητούν συμβουλές από τους πράκτορες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024