Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣιούφας: Συνώνυμο της προόδου ο τουρισμός για την Ελλάδα
Εκδήλωση ΕΟΜΜΕΧ

Σιούφας: Συνώνυμο της προόδου ο τουρισμός για την Ελλάδα

Την αναγκαία συμβολή όλων στην περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος είναι για τη χώρα μας συνώνυμο της προόδου, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας την Τετάρτη στο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο με θέμα: «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στον Τουριστικό Τομέα», που συνδιοργανώθηκε…

Την αναγκαία συμβολή όλων στην περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος είναι για τη χώρα μας συνώνυμο της προόδου, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας την Τετάρτη στο Διεθνές Επιστημονικό<...>Εργαστήριο με θέμα: «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στον Τουριστικό Τομέα», που συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Siftung (KAS) και τον ΕΟΜΜΕΧ.

“Η συνεχής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του”, τόνισε μεταξύ άλλων “δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη μείωση του κόστους. Απαιτείται η συμβολή και πολλών άλλων παραγόντων. Απαιτείται, πάνω απΆ όλα, έμφαση στην ποιότητα. Στην εποχή μας, (εποχή της άμεσης πληροφόρησης και των νέων τεχνολογιών) είναι πολύ εύκολο για τον πελάτη – τουρίστα να συγκρίνει και να κάνει την καλύτερη επιλογή για τις διακοπές του, μέσα σε λίγα λεπτά, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο. Είναι, συνεπώς ανάγκη, να παρακολουθούμε συνεχώς τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, και να προσαρμόζουμε το τουριστικό προϊόν μας στις απαιτήσεις της.

Τα νέα δεδομένα απαιτούν διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, συνεχή βελτίωση της ποιότητάς του, συγκράτηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το στοίχημα, ωστόσο, της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας στον τουριστικό τομέα εξαρτάται από το σύνολο των εντυπώσεων, που αποκομίζει κάθε επισκέπτης. “Και σε αυτό όλοι έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις. Όλοι μπορούμε και οφείλουμε να συμβάλουμε: Κράτος, Αυτοδιοίκηση, τοπικές κοινωνίες, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Όλοι μαζί, μπορούμε να καταστήσουμε την Πατρίδα μας πρωτοπόρο στον Τουρισμό. Να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακό θύλακα. Να αναδείξουμε την Ελλάδα του Πολιτισμού και της ιστορίας. Την Ελλάδα της ασφάλειας και της φιλοξενίας. Την Ελλάδα που αναπτύσσεται παντού, προοδεύει και ευημερεί” κατέληξε ο κ. Σιούφας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024