Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε φέτος το συνέδριο του HCIMA

Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε φέτος το συνέδριο του HCIMA

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο διεθνές συνέδριο του Οργανισμού Hotel and Catering International Management Association (HCIMA). Τις εργασίες του συνεδρίου που οργανώθηκε […]

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο διεθνές συνέδριο του Οργανισμού<...> Hotel and Catering International Management Association (HCIMA).

Τις εργασίες του συνεδρίου που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Hawaii Grand στη Λεμεσό, άνοιξε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Δώρος Θεοδώρου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις επιδόσεις της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και στα προβλήματα που έχουν επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην Κύπρο και τις προσπάθειες της Κύπρου για ανάκαμψη. Αναφέρθηκε, επίσης, στο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό που εξήγγειλε η Kυβέρνηση και που στοχεύει, μεταξύ άλλων, και στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λιλλήκας, στη δική του ομιλία, την οποία διάβασε ο γενικός διευθυντής του Yπουργείου Σωτήρης Σωτηρίου, συνεχάρη το HCIMA για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει στην Κύπρο το πρώτο διεθνές συνέδριο του οργανισμού με θέμα “Wordclass Standards for a Worldwide Industry”, ένα θέμα το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα ποιότητας στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση και την τουριστική βιομηχανία. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, ούτως ώστε να καταστεί η Κύπρος ποιοτικός προορισμός και σκιαγράφησε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει το νησί. Τέλος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό 2003-2010 και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν προς όφελος της Κύπρου και της τουριστικής βιομηχανίας.

Το τελετουργικό μέρος έναρξης των εργασιών του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την ομιλία του προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού HCIMA κ. Θεόδωρου Χαραλάμπους, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους 100 και πλέον σύνεδρους και τους 12 διακεκριμένους ομιλητές από το διεθνή χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας κοινά αποδεκτών επιπέδων ποιότητας για τη διεθνή τουριστική βιομηχανία και για την τουριστική εκπαίδευση. Ανέλυσε τα οφέλη που θα προκύψουν για τις χώρες και τους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και για τον τουρίστα, τους επιχειρηματίες και το προσωπικό που επανδρώνει την τουριστική βιομηχανία και τους άλλους τομείς της οικονομίας, καθότι τα οφέλη είναι αλυσιδωτά.

Ο πρόεδρος του HCIMA αναφέρθηκε και στα προβλήματα και τις ανησυχίες του τομέα μετά από μια δύσκολη διετία και με το άμεσο μέλλον να βρίσκεται σε αβεβαιότητα και ανέφερε ότι, παρ` όλες τις δυσκολίες, ο τουρισμός θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη οικονομική κινητήριος δύναμη πάνω σε παγκόσμιο επίπεδο κα ότι πέραν της οικονομικής συνεισφοράς, ο τουρισμός προάγει τη διεθνή ειρήνη και τη συμφιλίωση, και ανέφερε ότι με βάση στοιχεία και υπολογισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το 2020, φθάνοντας το 1,5 δισεκατομμύριο, εκ των οποίων το 50% περίπου θα αντιπροσωπεύει αφίξεις στην Ευρώπη, ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο και για την Κύπρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024