Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του UNWTO η Κύπρος
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του UNWTO η Κύπρος

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (The Commission for Europe) εξελέγη η Κύπρος στην Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Καρθαγένη της Κολομβίας από τις 23-29/11/2007. Η Κύπρος θα προεδρεύσει της Επιτροπής…

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (The Commission for Europe) εξελέγη η Κύπρος στην Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Καρθαγένη της Κολομβίας<...>από τις 23-29/11/2007. Η Κύπρος θα προεδρεύσει της Επιτροπής για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι το τέλος του 2009.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του UNWTO αποτελείται από 42 ευρωπαϊκές χώρες. Πολλές χώρες μέλη πήραν τον λόγο και υποστήριξαν την Κύπρο όπως Γαλλία, Ρωσσία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Μάλτα, Ελλάδα, Αυστρία, Ελβετία, Σερβία, Βουλγαρία κ.ά. Oι εκλογές ανέδειξαν επίσης και τρεις Αντιπροεδρίες για την ίδια θητεία και αυτές είναι η Γαλλία, η Αυστρία και η Βουλγαρία.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης άνοιξε ο Πρόεδρος της Κολομβίας κ. Αλβάρο Ουρίμπε, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Βan Ki-moon.

H Προεδρία της Κύπρου θα συμπέσει με μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων σε ότι αφορά στο ρόλο και τις εργασίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος από το 2006 αποτελεί εξειδικευμένη Οργάνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την Αντιπροσωπεία της Κύπρου αποτελεί η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ κα Φοίβη Κατσούρη και η Τουριστική Λειτουργός Α΄ κα Όλγα Θεοχάρους. Ο ΚΟΤ βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024