Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτο επίκεντρο του διεθνούς τουρισμού η Κολομβία
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Στο επίκεντρο του διεθνούς τουρισμού η Κολομβία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ UNWTO – ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Στο επίκεντρο του διεθνούς τουρισμού είναι αυτές τις ημέρες η Κολομβία που φιλοξενεί στην παραθαλάσσια πόλη της Cartagena des Indias τη 17η Γενική Συνέλευσή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Οι συνεδριάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εστιάζουν…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ UNWTO – ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Στο επίκεντρο του διεθνούς τουρισμού είναι αυτές τις ημέρες η Κολομβία που φιλοξενεί στην παραθαλάσσια πόλη της<...> Cartagena des Indias τη 17η Γενική Συνέλευσή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Οι συνεδριάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ για την χιλιετία τους οποίους ο UNWTO οφείλει να ακολουθήσει ως επίσημο όργανο του ΟΗΕ για τον τουρισμό, καθώς και στο φλέγον θέμα της επίδρασης του τουρισμού στις κλιματολογικές αλλαγές και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και στους τρόπους που επηρεάζει η αλλαγή του κλίματος και το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη τον τουρισμό.

Στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού είναι να ευαισθητοποιηθεί η τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως και να αναλάβει ενεργό ρόλο στη μείωση των ρύπων, των λυμάτων και των αερίων που επιβαρύνουν το κλίμα και το περιβάλλον γενικότερα, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι ο πρώτος ίσως κλάδος που επηρεάζεται από την ποιότητα του περιβάλλοντος αλλά παράλληλα έχει και τη δυνατότητα να το αναδείξει.

Παράλληλα, ο ρόλος του τουρισμού στην άμβλυνση της φτώχιας στον πλανήτη ως τροφοδότης της οικονομίας των υπό ανάπτυξη χωρών και δημιουργός θέσεων εργασίας είναι από τις προτεραιότητες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που συζητιούνται στις αίθουσες συνεδριάσεων.

Στη φετινή Γενική Συνέλευση οι κεντρικές συνεδριάσεις χωρίστηκαν για πρώτη φορά σε δύο μέρη διαχωρίζοντας τις εργασίες των Υπουργών Τουρισμού που συμμετέχουν από τις τεχνικές εργασίες των συνεργατών τους που τους συνοδεύουν. Από ελληνικής το Υπουργείο τουρισμού εκπροσωπεί ο κ. Ζαχαρόγλου ως διευθυντής των διεθνών σχέσεων ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία από τις διαβουλεύσεις που διενεργούνται έχοντας συμμετάσχει επί σειρά ετών στις Γενικές Συνελεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Σημαντική είναι η εκπροσώπηση και του ιδιωτικού τομέα του ελληνικού τουρισμού με τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Δρακόπουλου ο οποίος παρευρίσκεται ως Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ και ένας εκ των αντιπροέδρων του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του UNWTO. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις εκλογές του Επιχειρηματικού Συμβουλίου που διενεργήθηκαν το Σάββατο ο ΣΕΤΕ εκλέχθηκε πρόεδρος μαζί με το Australian Tourism Task Force.

Να σημειώσουμε ότι στη Γενική Συνέλευση του 2001 στην Κορέα, η Ελλάδα διεκδίκησε αποτυχημένα με λανθασμένη στρατηγική τη διοργάνωση για το 2003, η οποία κατέληξε τελικά στην ανερχόμενη τότε Κίνα, και από τότε δεν έχει επανέλθει. Όλο το ιστορικό της τότε διεκδίκησης και των τότε κινήσεων της Ελλάδας είχαμε παρουσιάσει στο TravelDailyNews με τίτλο: Τέσσερις χώρες διεκδικούν την επόμενη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και Η Ελλάδα έχασε τη μάχη με την Κίνα για τη διοργάνωση της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024