Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτόχος του Ουζμπεκιστάν οι τουριστικές σχέσεις με την Ελλάδα

Στόχος του Ουζμπεκιστάν οι τουριστικές σχέσεις με την Ελλάδα

Διεύρυνση των διμερών οικονομικών και τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα, επιδιώκει το Ουζμπεκιστάν με την ευκαιρία της παρουσίας στην χώρα μας του Ουζμπέκου υφυπουργού Αερομεταφορών κ. Μ. Παλβάνος. Στο πλαίσιο […]

Διεύρυνση των διμερών οικονομικών και τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα, επιδιώκει το Ουζμπεκιστάν<.> με την ευκαιρία<...> της παρουσίας στην χώρα μας του Ουζμπέκου υφυπουργού Αερομεταφορών κ. Μ. Παλβάνος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής οργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο ξενοδοχείο Metropolitan του ομίλου Χανδρή, ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην μακρινή χώρα στην διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση τόσο της οικονομικής ανάπτυξης του Ουζμπεκιστάν, όσο και των δυνατοτήτων τουριστικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Στεφανίδης, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων.

Το Ουζμπεκιστάν συνέβαλε στην αναγέννηση του "Δρόμου του Μεταξιού" που συνδέει τον πολιτισμό, την οικονομία, τον τουρισμό, και την συνεργασία μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η χώρα αυτή είναι από τα πλέον δραστήρια και ενεργά μέλη διεθνών οργανισμών όπως η UNESKO και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Ο υφυπουργός κ. Μ. Παλβάνος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας του και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η αναγέννηση του 'Δρόμου του Μεταξιού' άρχισε με την αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν, της Τασκένδης, μέσω της 'Uzbekistan<.> Airways' με 25 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρ. Ιλιάνοβ, διευθυντής στην Ελλάδα της Uzbekistan Airways, η εταιρία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συνεργασίας των τουριστικών επιχειρήσεων του Ουζμπεκιστάν με τις αντίστοιχες τουριστικές εταιρίες άλλων κρατών της Ευρώπης και της Αμερικής. Χρησιμοποιώντας αεροπλάνα τύπου Boeing 767 και Airbus Α-310 για τους μακρινούς προορισμούς παρέχει υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και ασφάλεια στους επιβάτες. Η εταιρία έχει τα δικά της γραφεία στην Αθήνα, πραγματοποιεί δύο τακτικές πτήσεις την εβδομάδα από την Τασκένδη για την ελληνική πρωτεύουσα, μέσω Ρώμης με αεροσκάφος Β-757.

Ο κ. Ιλιάσοβ πρόσθεσε ότι σύντομα στον κατάλογο των προορισμών της εταιρίας θα προστεθούν νέοι προορισμοί όπως το Τόκυο και η Σιγκαπούρη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024