Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτοπ στην αυτοσχέδια παράνομη πίστα ταχύτητας μοτοσυκλετών στον παραλιακό Λεμεσού ζητά ο ΣΤΕΚ
Κύπρος

Στοπ στην αυτοσχέδια παράνομη πίστα ταχύτητας μοτοσυκλετών στον παραλιακό Λεμεσού ζητά ο ΣΤΕΚ

Οι επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα παράπονα των πελατών τους συνεχώς πληθαίνουν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

Μέσω επιστολής προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, ο ΣΤΕΚ απηύθυνε ύστατη έκκληση για εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λεμεσού, αλλά και τους περίοικους της συγκεκριμένης περιοχής. Το πρόβλημα αφορά στη διαρκή οχληρία που δημιουργούν μηχανοκίνητα οχήματα στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, στην περιοχή μπροστά από τα ξενοδοχεία. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τα τελευταία χρόνια προς όλους τους αρμόδιους φορείς, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΣΤΕΚ και αναμςεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το συγκεκριμένο μέρος του δρόμου, μπροστά από τις ξενοδοχειακές μονάδες, έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε μια αυτοσχέδια παράνομη πίστα ταχύτητας, κυρίως από μοτοσυκλέτες, και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα κατά τις νυχτερινές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η τοπική αστυνομία, σημειώνεται, όπως επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει αλλά και ενημερωθεί, αδυνατεί να αντιμετωπίσει το εν λόγω φαινόμενο, για διάφορους λόγους.

“Οι επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα παράπονα των πελατών τους συνεχώς πληθαίνουν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ας μην φτάσουν τα πράγματα σε σημείο που ενδεχομένως θα ωθήσουν τους επηρεαζόμενους να εξεύρουν οι ίδιοι σχετικές λύσεις”, σημειώνει ο ΣΤΕΚ.

Αίτημα του Συνδέσμου είναι η λήψη άμεσων και δραστικών μέτρα, ώστε να τερματιστεί οριστικά η συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση, η οποία έχει καταστεί μια μόνιμη ανοιχτή πληγή, με αρνητικές επιπτώσεις για το τουριστικό μας προϊόν καθώς και για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων της εν λόγω περιοχής.

Σε απάντησή της, η Αστυνομία Κύπρου ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για μετριασμό του προβλήματος με οργανωμένες εκστρατείες και καταγγελίες παραβατών. Συγκεκριμένα, όπως απάντησε στην επιστολή του ΣΤΕΚ ανώτερο στέλεχος του σώματος, ήδη δόθηκαν οδηγίες για πραγματοποίηση στοχευμένων επιχειρήσεων στην περιοχή.

Θέση του ΣΤΕΚ είναι πως το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με κατά καιρούς εκστρατείες του αστυνομικού σώματος και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να εξεύρουν λύσεις, οι οποίες θα επιλύουν τελεσίδικα ένα ζήτημα που αμαυρώνει την εικόνα της πόλης ως ο πλέον ποιοτικός τουριστικός προορισμός, εγκυμονεί κινδύνους για τους διαμένοντες και επισκέπτες στην περιοχή (για περπάτημα, άθληση κ.λπ.) και επηρεάζει την ψυχική υγεία και ηρεμία των μόνιμων κατοίκων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024