Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύλληψη τριών υπόπτων για την βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ
Τρομοκρατία

Σύλληψη τριών υπόπτων για την βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 17ης Αυγούστου στον ναό Εραουάν της Μπανγκόκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι.

Η Μαλαισία συνέλαβε τρεις υπόπτους (δύο Μαλαισιανοί -ένας άνδρας κα μια γυναίκα- και ένας Πακιστανός) σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για μια έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Μπανγκόκ τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Khalid Abu Bakar.

“Πιστεύουμε πως οι ύποπτοι μπορούν να βοηθήσουν την έρευνα… οι συλλήψεις έγιναν για να βοηθηθεί η ταϊλανδική αστυνομία στη διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης στην Ταϊλάνδη”, είπε. “Η μαλαισιανή και η ταϊλανδική αστυνομία εργάζονται σε στενή συνεργασία”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΕΠ/ΜΠΕ, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 17ης Αυγούστου στον ναό Εραουάν της Μπανγκόκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 14 ξένων τουριστών, ανάμεσά τους επτά από το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

Ο Khalid Abu Bakar δήλωσε ακόμη πως η μαλαισιανή αστυνομία δεν είναι σίγουρη αν ο κύριος ύποπτος βρίσκεται στη Μαλαισία. Η ταϊλανδική έρευνα αποκάλυψε στις αρχές του μήνα ότι ο φερόμενος ως βομβιστής μπορεί να διέσχισε τα νότια σύνορα της Ταϊλάνδης προς τη Μαλαισία. Η αστυνομία δήλωσε ακόμη ότι ο “εγκέφαλος” της επίθεσης Abu Dustar Abdulrahman (γνωστός ως Izan, Μουσουλμάνος Ουϊγούρος από την Κίνα), έχει φύγει για την Τουρκία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024