Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφέροντα ιδιωτικής εταιρίας προωθούσε ο υπουργός Τουρισμού της Κύπρου

Συμφέροντα ιδιωτικής εταιρίας προωθούσε ο υπουργός Τουρισμού της Κύπρου

Παραβαίνοντας κάθε γραπτό και άγραφο κανόνα νομιμότητας, ηθικής, αλλά και ευθύνης απέναντι στο Κυπριακό λαό, υπουργός της τωρινής Κυπριακής Κυβέρνησης προώθησε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τα συμφέροντα ιδιωτικής […]

Παραβαίνοντας κάθε γραπτό και άγραφο κανόνα νομιμότητας, ηθικής, αλλά και ευθύνης απέναντι στο Κυπριακό λαό, υπουργός<...> της τωρινής Κυπριακής Κυβέρνησης προώθησε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τα συμφέροντα ιδιωτικής διαφημιστικής εταιρίας, που ανέλαβε τελικώς την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου στην Αθήνα.

Όπως αποκαλύπτει, λοιπόν, η κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης`, σε δημοσίευμα της, την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται για τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος πρότεινε στον ΚΟΤ, και ο οποίος τελικά δέχτηκε, την ανάθεση, χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία προσφορών, της τουριστικής προβολής της Κύπρου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Αγώνων, από την εταιρία `SporΤeam`.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λιλλήκας γι` αυτόν το σκοπό συγκάλεσε από τον Οκτώβριο του 2003 ειδική σύσκεψη στο γραφείο του, όπου η ιδιωτική εταιρία παρουσίασε την πρότασή της, ενώ μερικούς μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 9/10/2003, μια μέρα πριν από συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΟΤ, απέστειλε επιστολή προτρέποντας στην ουσία το Συμβούλιο να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση της ιδιωτικής εταιρίας `SporTeam` και να τη στηρίξει οικονομικά”.

Έτσι μερίδιο ευθύνης κατέχει τώρα και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού – ΚΟΤ, αφού ενέκρινε την πρόταση εννέα μήνες μετά την υποβολή της και στη συνέχεια πρόβαλε το επιχείρημα παράκαμψης των διαδικασιών των προσφορών λόγω “στενών χρονικών περιθωρίων”.

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς πληροφορίες της εν λόγω εφημερίδας, σχετίζουν την εταιρία `SporΤeam` με την `Marketway`, την οικογενειακή επιχείρηση του κ. Λιλλήκα, η οποία φαίνεται να συστεγάσθηκε τους πρώτους μήνες της ίδρυσής της στα γραφεία της `Marketway`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024