Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην 22η Γενική Συνέλευση του UNWTO
Κύπρος

Συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην 22η Γενική Συνέλευση του UNWTO

Ο ΚΟΤ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες ετοιμασίας και οριστικοποίησης του κειμένου της Παγκόσμιας Σύμβασης – Πλαισίου Δεοντολογίας στον Τουρισμό, συμμετέχοντας τόσο στην Ομάδα Εργασίας που εργάστηκε για την ετοιμασία του τελικού κειμένου της Σύμβασης όσο και στην επίσημη Ad Hoc Επιτροπή που συστάθηκε από τη Γενική Συνέλευση.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε στην 22η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που διεξάχθηκε στην πόλη Chengdu στην Κίνα, μεταξύ 11 και 16 Σεπτεμβρίου, 2017.  

H Κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους κ. Μαρίνο Μενελάου, αναπλ. γενικό διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και κα Όλγα Θεοχάρους, υπεύθυνη λειτουργό ΚΟΤ σε θέματα και Επιτροπές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

H Γενική Συνέλευση του UNWTO είναι η σημαντικότερη παγκόσμια συνάντηση ανώτερων στελεχών και πολιτικών προϊσταμένων τουρισμού. Συνέρχεται δε ανά διετία. Στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση εκπροσωπήθηκαν 150 κράτη – μέλη του Οργανισμού, καθώς και πέραν των 500 θυγατρικών μελών (Affiliate Members), που αντιπροσώπευσαν δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, προορισμούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 22ης Γενικής Συνέλευσης ξεχώρισε η εκλογή νέου γενικού γραμματέα του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, μετά από σχετική σύσταση της 105ης Συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ο Zurab Pololikashvili, τρέχον πρεσβευτής της Γεωργίας στην Ισπανία και Μαρόκο, Αλγερία, Ανδόρα, εξελέγη ομόφωνα ως ο νέος γενικός γραμματέας του UNWTO, για την περίοδο 2018-2021.

Παράλληλα, τα κράτη-μέλη του Οργανισμού ενέκριναν ένα ιστορικό έγγραφο – την Παγκόσμια Σύμβαση – Πλαίσιο Δεοντολογίας στον Τουρισμό. Η Σύμβαση μετεξελίσσει τον υφιστάμενο Κώδικα Δεοντολογίας για τον τουρισμό του UNWTO, σε διεθνή σύμβαση, την πρώτη στα χρονικά του Οργανισμού. Η Σύμβαση θα υπογράφεται από κράτη και θα καλύπτει τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού, παρέχοντας ένα πλαίσιο που συνιστά ένα ηθικό και βιώσιμο τρόπο λειτουργίας.

Ο ΚΟΤ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες ετοιμασίας και οριστικοποίησης του κειμένου της Σύμβασης συμμετέχοντας τόσο στην Ομάδα Εργασίας που εργάστηκε για την ετοιμασία του τελικού κειμένου της Σύμβασης όσο και στην επίσημη Ad Hoc Επιτροπή που συστάθηκε από τη Γενική Συνέλευση, η οποία επεξεργάστηκε τις παρατηρήσεις / σχόλια που υποβλήθηκαν από τα κράτη–μέλη και οριστικοποίησε το τελικό κείμενο που έτυχε σχετικής έγκρισης.

Στη φωτογραφία, η αντιπροσωπεία του ΚΟΤ με το νεοεκλεγέντα γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024