Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Αβραμόπουλου με Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων

Συνάντηση Αβραμόπουλου με Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων

O Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χτες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2005, με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων, οι οποίοι πραγματοποιούν στη χώρα μας διήμερο συνέδριο, με θέμα…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χτες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2005, με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων, οι<...> οποίοι πραγματοποιούν στη χώρα μας διήμερο συνέδριο, με θέμα την τουριστική κίνηση στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Είχα μια συνάντηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία των Tour Operators και με τον Πρόεδρο τον κ. Martin Brackenbury. Ήταν μια συνάντηση πολύ ουσιαστική, όπου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω και να εκθέσω τη νέα αντίληψη και τη στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό για τα προσεχή 10 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας περιόδου, πρόκειται να συντελεστούν μεγάλες και βαθιές ποιοτικές αλλαγές, που θα αναδείξουν ένα πιο σύγχρονο και ελκυστικό ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ένα όργανο, που εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου τουριστικού ρεύματος και φυσικό είναι, να μας ενδιαφέρουν οι απόψεις τους και οι εκτιμήσεις τους γύρω από τον παγκόσμιο τουρισμό και ιδίως, για το πως τα πράγματα εξελίσσονται για τον ελληνικό τουρισμό. Το ό,τι αυτή η συνάντηση επελέγη, να γίνει στην Αθήνα αναδεικνύει τη σημασία, που έχει η χώρα μας στα παγκόσμια δρώμενα του τουρισμού.

Οι ευθύνες για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι μεγάλες και καλύπτουν όλο το φάσμα αρμοδιοτήτων και ευθυνών τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Θεωρώ, ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν, για να καταστεί η χώρα μας ανταγωνιστική, να προχωρήσουμε σε βαθιές θεσμικές και ποιοτικές αλλαγές, έτσι ώστε η Ελλάδα, να γίνει και πάλι εκ των πρώτων προορισμών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και γι΄ αυτό το λόγο τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει, κατατείνουν προς αυτόν το σκοπό.

Διαμορφώνεται ένα φιλόξενο και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, κάτι που θα ενθαρρύνει μεγάλες επενδύσεις, συγχρόνως όμως, τίθενται και όλοι προ των ευθυνών τους, διότι ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και προόδου της χώρας και βεβαίως, μία από τις κατεξοχήν σημαντικές πηγές στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας”.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων κ. Brackenbury δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “είχαμε σήμερα μια εγκάρδια και πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδος, τον κ. Αβραμόπουλο. Ο κ. Αβραμόπουλος μας έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ήδη τα πρώτα βήματα για τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των μεγαλυτέρων tour operators και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχουν γίνει, με στόχο να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες, ώστε να καταστεί ο ελληνικός τουρισμός ο πιο επιτυχημένος τομέας της εθνικής σας οικονομίας. Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτή η συνεργασία θα έχει μέλλον“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024