Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση με τουριστικές προεκτάσεις του δημάρχου Χανίων με εκπρόσωπο της Okinawa Ιαπωνίας
Περιφέρεια

Συνάντηση με τουριστικές προεκτάσεις του δημάρχου Χανίων με εκπρόσωπο της Okinawa Ιαπωνίας

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά στην ιστορία των δύο πόλεων, ενώ συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού. Μάλιστα, από πλευράς του κ. Βάμβουκα έγινε πρόταση για πιθανή αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο της Okinawa, ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 1,4 εκατ. κατοίκους.

Συνάντηση με εκπρόσωπο της Περιφέρειας της Okinawa της Ιαπωνίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Χανίων, μεταξύ του δημάρχου, κ. Τάσου Βάμβουκα και των συνεργατών του, κ.κ. Μιχάλη Αρτεμάκη, οικονομολόγου-ειδικού συνεργάτη σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού και Σοφίας Πετρόχειλου, οικονομολόγου-συνεργάτη στο Γραφείο Δημάρχου.

Η συνάντηση με τον κ. Kazuharu Oomine είχε θέμα την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας στην περιοχή της Σούδας, κοινό σημείο της πόλης των Χανίων με την πόλη Okinawa της Ιαπωνίας και πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του κ. Kazuharu, ο οποίος διεξάγει σχετική έρευνα για την Περιφέρεια του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και εντοπίστηκαν τα κοινά σημεία στη λειτουργία της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας και την στρατηγικής σημασίας θέση της Okinawa, αλλά και της Κρήτης στον παγκόσμιο χάρτη.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην ιστορία των δύο πόλεων, ενώ συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού. Μάλιστα, από πλευράς του κ. Βάμβουκα έγινε πρόταση για πιθανή αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο της Okinawa, ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 1,4 εκατ. κατοίκους.

Σημειώνεται ότι η μάχη στην πόλη της Okinawa κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες της Ιστορίας, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100.000 Ιάπωνες στρατιώτες και 12.000 Αμερικανοί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023