Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Πετραλιά με Βρετανό ομόλογό της
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Πετραλιά με Βρετανό ομόλογό της

Με τον υπουργό τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας, κ. Shaun Woodwοrd συναντήθηκε χθες η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λονδίνο με αφορμή την διοργάνωση της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market

Με τον υπουργό τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας, κ. Shaun Woodwοrd συναντήθηκε χθες η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά<...>στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λονδίνο με αφορμή την διοργάνωση της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Υπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογο της για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το τραγικό συμβάν στο ξενοδοχείο της Κέρκυρας και συζήτησαν για το πως διαμορφώνεται η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών .Επίσης, με αφορμή την προετοιμασία του Λονδίνου για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012, συζητήθηκαν τα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την συνάντηση η κ. Πετραλιά σε δηλώσεις της τόνισε ότι «Με τον Βρετανό ομόλογο μου συζητήσαμε για τις σχέσεις και την συνεργασία Ελλάδας-Αγγλίας στον τομέα του τουρισμού. Επίσης του εξέφρασα τα συλλυπητήρια και την οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο των δύο παιδιών στην Κέρκυρα. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, η δικογραφία βρίσκεται στον ανακριτή και ότι είμαστε αποφασισμένοι να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγική ιστορία, που προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλο τον ελληνικό λαό».
Στην συνάντηση της yπουργού με τον Βρετανό ομόλογο της παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος.

Νωρίτερα η yπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ABTA κ. Justin Fleming. Κατά την συνάντηση ο κ. Fleming και εκπρόσωποι του ΑΒΤΑ εξέφρασαν στην κ. Πετραλιά την επιθυμία τους να συνεχιστεί και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας αλλά και να διοργανωθεί πολύ σύντομα, ένα από τα επόμενα συνέδρια τους στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο συνέδριο της ABTA ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Αθήνα, αλλά την τελευταία στιγμή η διοργανωτές αποφάσισαν την μεταφορά του στην Ισπανία, λόγω δυσχερειών στις απαιτούμενες συνεννοήσεις.

Μετά την συνάντηση η υπουργός σε δηλώσεις της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Βρετανία αποτελεί για την Ελλάδα μία από τις σημαντικότερες αγορές και ο ελληνικός τουρισμός στηρίζεται σε αυτήν» και πρόσθεσε ότι «θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία προκειμένου να διευρυνθούν τα θετικά αποτελέσματα και να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο Πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννης Ευαγγέλου και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΤ κ. Γεώργιος Δούκας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024