Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση της Έλ. Κουντουρά με την Ταξιδιωτική Ένωση Ασίας- Ειρηνικού – PATA
Τουρισμός & πολιτική

Συνάντηση της Έλ. Κουντουρά με την Ταξιδιωτική Ένωση Ασίας- Ειρηνικού – PATA

Η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με διευθύνοντα σύμβουλο της PATA στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στις τουριστικές αγορές της Ασίας.

  
 
Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ταξιδιωτικής Ένωσης Ασίας – Ειρηνικού PATA, κ. Mario Hardy, και την περιφερειακή διευθύντρια για την Ευρώπη της PATA, κα Daniela Wagner. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήτανοι σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού από τις τουριστικές αγορές της Ασίας (Κίνα, ΝΑ Ασία, Ινδία κα).

Η υπουργός με τον κ. Hardy και την κα Wagner διερεύνησαν τις δυνατότητες για τη στενότερη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της PATA σε πεδία όπωςη τουριστική εκπαίδευση, οι νέες τάσεις στο παγκόσμιο τουριστικό μάρκετινγκ, οι θεματικές μορφές τουρισμού, τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου, και συζήτησαν για την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης σε επιμέρους κλάδους όπως ο επαγγελματικός τουρισμός και τα διεθνή συνέδρια.

Επίσης, συζήτησαν για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επερχόμενες εκδηλώσεις της PATA με στόχο την παρουσίαση της εθνικής τουριστικής πολιτικής και των βέλτιστων πρακτικών της χώρας στον τουρισμό.

Οι εκπρόσωποι της PATA προσκάλεσαν την κα Κουντουρά να συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια σε προγραμματισμένη διεθνή συνάντηση της PATA κατά την Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM του Λονδίνου το Νοέμβριο του 2018. Ενώ, πρότειναν  στην κα Κουντουρά την φιλοξενία στην Ελλάδα το 2019 μεγάλου διεθνούς φόρουμ της PATA, με έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας και την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών στις αγορές της Ασίας.

Τέλος, ο κ. Hardy και η κα Wagner ευχαρίστησαν την υπουργό για την πρωτοβουλία της να διοργανωθεί η 8η Διεθνής Συνάντηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού για το τουρισμό στο “Δρόμο του Μεταξιού” στην Θεσσαλονίκη και την εξαιρετική φιλοξενία. Στη συνάντηση συμμετείχεκαιη γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου, κα Παναγιώτα Διονυσοπούλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023