Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεχίζεται η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών

Συνεχίζεται η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών

Εξαπλώνεται η γρίπη των πτηνών στην Κίνα κυρίως σε εκτροφεία πάπιας στο Γουγκάνγκ στην επαρχία Χουνάν. Όπως δήλωσε ο δρα Λανς Τζένινγκς που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το […]

Εξαπλώνεται η γρίπη των πτηνών στην Κίνα κυρίως σε εκτροφεία πάπιας στο Γουγκάνγκ στην επαρχία Χουνάν<...>.

Όπως δήλωσε ο δρα Λανς Τζένινγκς που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ποσοστό θνησιμότητας που καταγράφηκε σε άνδρες μολυσμένους από τον ιό H5N1 είναι `πολύ υψηλό`. Ο επιστήμονας παρατήρησε ότι `σχεδόν όλοι αυτοί στους οποίους διαγνώστηκε ο ιός της γρίπης είναι νεκροί`.

Η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει τις εισαγωγές ζωντανών πτηνών από τις ασιατικές χώρες που μαστίζονται από τη γρίπη των πτηνών. Στο αίτημα που διατύπωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέλη της ΕΕ, αναφέρεται ότι η απαγόρευση πρέπει να αφορά επίσης τα ζωντανά πτηνά και κατοικίδια που συνοδεύουν τους ταξιδιώτες οι οποίοι έρχονται από τις πληγείσες περιοχές, τα ζωντανά πουλερικά καθώς και το κρέας τους, υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Γεωργίας, Υγείας και Μεταφορών στο Παρίσι.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, Σουρακιάρτ Σατιρατάι, ανακοίνωσε ότι «Αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ασθένεια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, συμφωνήσαμε πως η γρίπη των πτηνών δεν αποτελεί κίνδυνο για την τουριστική βιομηχανία των χωρών μας και θεωρούμε πως δεν είναι αναγκαίες οι ταξιδιωτικές οδηγίες».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024