Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου για την προαγωγή του θαλάσσιου τουρισμού και της ναυτιλίας

Συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου για την προαγωγή του θαλάσσιου τουρισμού και της ναυτιλίας

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των θαλασσίων και συνδυασμένων μεταφορών, κατέληξαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου Δρ. Εssam A. Sharaf, οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των<...> θαλασσίων και συνδυασμένων μεταφορών, κατέληξαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου Δρ. Εssam A. Sharaf, οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών όσον αφορά στις θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες, το εμπόριο, τον τουρισμό, την ανάπτυξη επενδύσεων και τη ναυτική εκπαίδευση.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και στο πλαίσιο της σε ισχύ Ναυτιλιακής Συμφωνίας Ελλάδος – Αιγύπτου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ άλλων θεμάτων και για :

  • Θαλάσσια σύνδεση Ελλάδος – Αιγύπτου με επιβατικό οχηματαγωγό (RO-RO). Θα διευκολυνθεί η θαλάσσια δρομολογιακή σύνδεση Ελλάδος-Αιγύπτου, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δυο κρατών.
  • Ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων θαλάσσιων μεταφορών σε συνδυασμό με το πανευρωπαϊκό δίκτυο και τα υπάρχοντα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα των δύο χωρών.
  • Διευκόλυνση μεταφοράς προσώπων και αγαθών από και προς τους λιμένες των δύο χωρών με ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • Ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών.
  • Ευρωμεσογειακή συνεργασία σε θέματα λιμένων. Η ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδος με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου μέσω διμερών συμφωνιών στον τομέα των λιμένων αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο η οποία θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για την αναπτυξιακή πορεία των μεγάλων λιμένων της χώρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η προοπτική συνεργασίας Αιγυπτιακών λιμένων με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου καθώς και η πιθανή κατασκευή λιμενικού τερματικού σταθμού στη Νότια Κρήτη εξαιτίας της εγγύτητας με τους Αιγυπτιακούς λιμένες.
  • Κρουαζιέρα. Τα υπό ελληνική, όσο και τα υπό αιγυπτιακή ή τρίτης χώρας σημαία κρουαζιερόπλοια, μπορούν να συμπεριλάβουν στα δρομολόγιά τους λιμένες των δύο χωρών, ως ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024