Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης
Υπό μελέτη το σχετικό μνημόνιο

Συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης

Με τον Γάλλο Υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα Καταναλωσης και Τουρισμού κ. Luc Chatel συναντήθηκε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Παρίσι. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δύο χώρες στον τομέα του τουρισμού, όπως για παράδειγμα το ότι είμαστε και οι δύο μεσογειακές χώρες…

Με τον Γάλλο Υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα Καταναλωσης και Τουρισμού κ. Luc Chatel συναντήθηκε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του<...>στο Παρίσι. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δύο χώρες στον τομέα του τουρισμού, όπως για παράδειγμα το ότι είμαστε και οι δύο μεσογειακές χώρες με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, με μεγάλο ενδιαφέρον για την τουριστική βιομηχανία και παράλληλα είμαστε δύο χώρες με μεγάλη ιστορική παράδοση. “Για το λόγο αυτό λοιπόν”, εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Chatel, “χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την πολύ μεγάλη τουριστική ζήτηση διεθνώς, η οποία συνεχώς αναπτύσσεται”.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υπογραφή μνημονίου αναφορικά με την τουριστική συνεργασία, το οποίο μπορεί να βασίζεται σε πολλούς τομείς όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός και η γαστρονομία. Για το περιεχόμενο του αποφασίστηκε να έρθουν σε επαφή οι ομάδες εργασίας των δύο μερών, προκειμένου να αναπτυχθεί στους τομείς που αναφέρθηκαν.

Παράλληλα, η συζήτηση κάλυψε και θέματα που αφορούν στη Γαλλική Προεδρία με τους δύο πολιτικούς να συμφωνούν στην αναθεώρηση του άξονα ενδιαφέροντος, προβάλλοντας τα τουριστικά ζητήματα. “Ο τουρισμός” υποστήριξε ο Γάλλος Υφυπουργός “πρέπει να δημιουργήσει πολλές επαγγελματικές θέσεις και είναι κάτι που αφορά περισσότερο στις χώρες του Νότου παρά τους άλλους γείτονες ευρωπαίους που δεν έχουν το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης. Νομίζω ότι αυτός είναι πάνω απ’ όλα ένας σπουδαίος στόχος της Γαλλικής Προεδρίας”.

Στη συνέχεια, λόγος έγινε και για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης αριστούχων φοιτητών, στο πλαίσιο του οποίου αποφασίστηκε η ένταξη της τουριστικής εκπαίδευσης στο πρόγραμμα ERASMUS. “Προσβλέπουμε στο να έχουμε διμερείς ανταλλαγές με την Ελλάδα στον τομέα τουρισμού και θα πρέπει να τελειοποιήσουμε το περιεχόμενο του μνημονίου πριν το καλοκαίρι” ανέφερε σχετικά ο κ. Chatel.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε: «Ήταν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και κυρίως γόνιμη η συνάντηση με τον κ. Chatel. Και αυτό γιατί και οι δύο, όπως γνωρίζετε, εκπροσωπούμε μια νέα γενιά πολιτικών που ενδιαφέρονται όχι μόνο για την ουσιαστική συνεργασία αλλά και για την ταχεία υλοποίηση των όποιων αποφάσεων. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι, μέχρι πρότινος απουσίαζε ένα μνημόνιο ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης. Αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να συμπληρώσουμε άμεσα αυτό το κενό, θέτωντας μάλιστα χρονοδιάγραμμα πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γαλλία.

Πρόκειται για ένα μνημόνιο ουσιαστικής συνεργασίας σε θέματα τουρισμού το οποίο θα αφορά, όχι μόνο σε συγκεκριμένα, εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα αλλά κυρίως στο σημαντικό θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης και της σχετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδος και Γαλλίας. Διατρέξαμε πολλά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το αμοιβαίο πολιτικό, οικονομικό και τουριστικό ενδιαφέρον για τις δύο χώρες. Και αποφασίσαμε ότι, από εδώ και έπειτα θα υπάρχει μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας έτσι ώστε ζητήματα που μας αφορούν, ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη των μεσογειακών χωρών, θα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε από κοινού προς το αμοιβαίο όφελος και συμφέρον».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024