Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνεργασία τουρισμού και αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο

Συνεργασία τουρισμού και αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ΔΟΕ, ανακοίνωσαν την δέσμευση τους να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους….

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ΔΟΕ, ανακοίνωσαν την δέσμευση τους να<...> ενισχύσουν τις συνεργασίες τους.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ Francesco Frangialli και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δρας Jacques Rogge συμφώνησαν σε αμοιβαία συνεργασία και υπέγραψαν το ακόλουθο κείμενο.

Ο αθλητισμός και ο τουρισμός οραματίζονται κοινούς στόχους: το χτίσιμο γεφυρών κατανόησης μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, των τρόπων ζωής και των παραδόσεων, η διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ των εθνών, η κινητοποίηση των νέων ανθρώπων και η παροχή διασκέδασης, ώστε να ανακουφίζονται από την καθημερινή πίεση της ζωής.

Ο αθλητισμός – σαν επαγγελματική δραστηριότητα περιλαμβάνει ένα σεβαστό αριθμό ταξιδιών που πραγματοποιούνται τόσο για προπονήσεις όσο και για διαγωνισμούς σε διάφορους προορισμούς. Η πλειονότητα των αθλητικών εκδηλώσεων, όπως π.χ. οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και οι αγώνες αυτοκινήτων έχουν γίνει από μόνα τους μεγάλα τουριστικά εκθέματα, μεγεθύνοντας κατ` αυτό το τρόπο το τουριστικό προϊόν ενός προορισμού. Τόσο ο αθλητισμός όσο και ο τουρισμός αποτελούν και οι δύο μαζί ισχυρές δυνάμεις για την ανάπτυξη και την επένδυση στο χώρο των υποδομών μιας χώρας, όπως αεροδρόμια, δρόμοι, στάδια, ξενοδοχεία και εστιατόρια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους ντόπιους αλλά και από τους επισκέπτες – τουρίστες που θα θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτές οι δύο ωφέλιμες βιομηχανίες τουρισμού και αθλητισμού θα αποτελέσουν το έναυσμα για οικονομική ανάπτυξη, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων εσόδων.

Αλλά ταυτόχρονα, είναι και οι δύο δραστηριότητες, με τις οποίες οι άνθρωποι έρχονται κοντά και αναπτύσσουν ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις. Μ` αυτό τον τρόπο κάνουν τον κόσμο μικρότερο και οι άνθρωποι μαθαίνουν ο ένας απ΄ τον άλλο στοιχεία που αφορούν τόσο τον πολιτισμό του ενός, όσο και τον τρόπο ζωής του άλλου, προσπαθώντας να επιτευχθεί έτσι μια παγκόσμια ειρήνη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο τομέας, στον οποίον δουλεύει ο ΠΟΤ και η ΔΟΕ που ξεκίνησαν την συνεργασία τους το 1999 με σκοπό να διαλύσουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τουρισμού και αθλητισμού και να υποστηρίξουν τους πολυάριθμους αθλητές όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές πεδίο.

Ο ΠΟΤ και η ΔΟΕ γι` αυτό το λόγο προσκαλούν όχι μόνο τα μέλη-κράτη, αλλά και τα υπόλοιπα, όπως επίσης και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τις αρμόδιες Οργανωτικές Επιτροπές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μας βοηθήσουν σ` αυτή την προσπάθεια συνεργασίας του τουρισμού με τον αθλητισμό, για να χτίσουμε όλοι μας μαζί μια καλύτερη κοινωνία.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024