Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύσκεψη για το `Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα`
Υπουργείο Πολιτισμού

Σύσκεψη για το `Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα`

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ, κ. Χρήστο Ζαχόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης, κ. Σπύρο Κλαδά, και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με το «Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα» πραγματοποιήθηκε χτες…

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ, κ. Χρήστο Ζαχόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης, κ. Σπύρο Κλαδά, και τον Πρόεδρο<...>της ΕΡΤ, κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με το «Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα» πραγματοποιήθηκε χτες στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων (ΓΓΟΑ).

Ο Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τον προγραμματισμό και την πορεία των προετοιμασιών ενόψει της εναρκτήριας εκδήλωσης στις 27 Σεπτεμβρίου με συναυλία της Αγνής Μπάλτσα, αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Πεκίνου.

Στη σύσκεψη ο Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία της προετοιμασίας της Τελετής Έναρξης του Πολιτιστικού Έτους. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Λιάπης δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε σήμερα το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδος στην Κίνα. Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικής φύσεως με κυρίαρχη τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη, την έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης «Κλασσικές Μνήμες στη Σύγχρονη Τέχνη» και την Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ψιλάκη. Εκείνες τις μέρες θα υπογράψουμε κι ένα σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας, με τον ομόλογό μου Υπουργό Πολιτισμού, για την αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας, το οποίο είναι μεγάλο ζήτημα για τη χώρα. Αυτές οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν περίπου έναν ολόκληρο χρόνο, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, με επίκεντρο το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τις πύλες της Κίνας στην Ελλάδα με όχημα τον πολιτισμό. Είναι μία μεγάλη υπόθεση διότι μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους τομείς: οικονομικούς, εμπορικούς, τουριστικούς. Και είμαι ευτυχής που ως Υπουργός θα κάνω την έναρξη του ελληνικού πολιτιστικού έτους».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024