Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαραχές στην Ταϊλάνδη: Στις φλόγες η Μπανγκόκ
Η πόλη δεν τελεί πλήρως υπό τον έλεγχό της κυβέρνησης

Ταραχές στην Ταϊλάνδη: Στις φλόγες η Μπανγκόκ

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε 20 κτίρια στη Μπανγκόκ, ανάμεσά τους μεγάλα εμπορικά κέντρα και τράπεζες, μερικές ώρες μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στο βασικό καταυλισμό των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, κατά […]

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε 20 κτίρια στη Μπανγκόκ, ανάμεσά τους μεγάλα εμπορικά κέντρα και τράπεζες, μερικές ώρες μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στο βασικό<...> καταυλισμό των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, κατά την οποία προκλήθηκαν ταραχές, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία. Το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Μπανγκόκ και δεύτερο σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ασία, το CPN.BK, καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε στις ταραχές τις οποίες προκάλεσε η καταστολή από το στρατό διαδήλωσης των “κόκκινων πουκαμίσων”.

Το χρηματιστήριο της Μπανγκόκ, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης και όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανακοινώθηκε ότι δε θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, λόγω των βίαιων επεισοδίων που συγκλονίζουν την πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι η πόλη της Μπανγκόκ όπου ο στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση για να διαλύσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, δεν τελεί πλήρως υπό τον έλεγχό της. Οι δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στη Μπανγκόκ και έχουν θέσει σε ετοιμότητα ιατρικές ομάδες και σωστικά συνεργεία, ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή.

Ο πρωθυπουργός Βετζατζίβα επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Μπανγκόκ από χθες 08:00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος) έως τις 18.00 τοπική ώρα σήμερα (02:00 ώρα Ελλάδος σήμερα).

Υποστηρικτές των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Μπανγκόκ έβαλαν φωτιά σε δημαρχεία πέντε βόρειων επαρχιών, μετά τη σύλληψη ηγετικών στελεχών τους στην πρωτεύουσα.

Η ταϊλανδική τηλεόραση μετέδωσε ότι διαδηλωτές έκαψαν τα δημαρχεία στις βορειοανατολικές επαρχίες Χον Καέν, Μουκνταχάν, Ουμπόν, Ρατσατάνι και Ουντόμ Τάνι και στη Τσιάνγκ Μάι στη βόρεια Ταϊλάνδη. Δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από πυρά στην πόλη Ουμπόν. Στις πέντε επαρχίες είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τρίτη, καθώς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μια επιχείρηση εναντίον του Ενωμένου Μετώπου για τη Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας (UDD), προκειμένου να διαλύσει τους υποστηρικτές του από το χώρο που είχαν καταλάβει στη Μπανγκόκ.

Νωρίτερα, οι αρχηγοί των “κόκκινων πουκαμίσων” κάλεσαν τους οπαδούς τους να σταματήσουν τις διαδηλώσεις και στη συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία, ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατός εναντίον του αυτοσχέδιου “στρατοπέδου” των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο κέντρο της Μπανγκόκ, στη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 58 τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένας Ιταλός φωτορεπόρτερ, ο Φάμπιο Πολένγκι, που τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα. Ο 45χρονος Πολένγκι, τον οποίο αναγνώρισε φίλος του από τα τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, είχε ως έδρα του το Μιλάνο και βρισκόταν στην Ταϊλάνδη ως απεσταλμένος διαφόρων περιοδικών. Ένας δεύτερος δημοσιογράφος, Ολλανδός υπήκοος, νοσηλεύεται, χωρίς να είναι γνωστό ποια είναι η σοβαρότητα των τραυμάτων τα οποία υπέστη, ενώ το πρακτορείο Roiters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, μεταδίδει ότι τρίτος δημοσιογράφος, ένας Καναδός, τραυματίστηκε σοβαρά όταν τρεις χειροβομβίδες εξερράγησαν κοντά στο αυτοσχέδιο στρατόπεδο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Τα “Κόκκινα Πουκάμισα” ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις στα μέσα Μαρτίου, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπχισίτ Βετζαζίβα και την προκήρυξη εκλογών. Έκτοτε, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 70 άτομα και έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.700.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024