Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤέλος η καραντίνα για όσους Βρετανούς επιστρέφουν από την Ελλάδα, από 19 Ιουλίου
Τουριστική πολιτική

Τέλος η καραντίνα για όσους Βρετανούς επιστρέφουν από την Ελλάδα, από 19 Ιουλίου

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών αναμένεται να δώσει το 'πράσινο φως' για παράκαμψη της καραντίνας, για όσους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες επιστρέφουν από χώρες που είναι στην 'πορτοκαλί' λίστα, όπως η Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps επιβεβαίωσε ότι από τις 19 Ιουλίου καταργείται η υποχρέωση απομόνωσης 10 ημερών για τους πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους της Βρετανίας που θα επιστρέφουν από χώρες της “πορτοκαλί” ταξιδιωτικής λίστας, όπως η Ελλάδα, αλλά και οι περισσότεροι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί. Την ίδια ημέρα αίρεται και η επίσημη κυβερνητική σύσταση αποφυγής ταξιδιών προς τις “πορτοκαλί” χώρες, κάτι που αφορά σε 140 χώρες.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το ταξίδι τους. Από την υποχρέωση καραντίνας θα εξαιρούνται και οι ανήλικοι.

Θα συνεχίσει να υπάρχει σε ισχύ η υποχρέωση διενέργειας τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και μοριακού τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη στην Αγγλία. Δε θα απαιτείται πλέον τεστ και την όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη.

Σημειώεται ότι η υποχρέωση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους αίρεται μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί από το εθνικό σύστημα υγείας NHS της Βρετανίας, αν και η κυβέρνηση προτίθεται εν καιρώ να επεκτείνει το μέτρο και για ξένους επισκέπτες.

“Η είδηση ​​ότι ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να δώσει διέξοδο από την καραντίνα κατά την επιστροφή από τις ‘πορτοκαλί’ χώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο -μαζί με τις προσθήκες χωρών στην ‘πράσινη’ λίστα το τελευταίο δεκαπενθήμερο- οδηγεί σε μια γρήγορη ανάκαμψη των επιπέδων εμπιστοσύνης των Βρετανών, ώστε να αναζητήσουν και να κάνουν κράτηση για μια απόδραση στη Μεσόγειο”, λέει η Emma Coulthurst, από τον βρετανικό ιστότοπο σύγκρισης τιμών TravelSupermarket.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024