Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΘετικά τα σχόλια για την Ελλάδα σε έρευνα της ABTA

Θετικά τα σχόλια για την Ελλάδα σε έρευνα της ABTA

Η αναστροφή του αρνητικού κλίματος, το οποίο είχε δημιουργηθεί για τον Ελληνικό Τουρισμό τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται πλέον στην πράξη. Τα δε αποτελέσματα της νέας επικοινωνιακής πολιτικής, που υλοποιεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης…

Η αναστροφή του αρνητικού κλίματος, το οποίο είχε δημιουργηθεί για τον Ελληνικό Τουρισμό τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται<...> πλέον στην πράξη. Τα δε αποτελέσματα της νέας επικοινωνιακής πολιτικής, που υλοποιεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και οι αλλεπάλληλες επαφές και διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας με φορείς και τουριστικούς παράγοντες των αγορών εξωτερικού, που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, γίνονται ευρέως αντιληπτά.

Τα σχόλια, που περιλαμβάνει για την Ελλάδα γενικότερα και για την Αθήνα ειδικότερα, η ετήσια έρευνα για τις τάσεις διακοπών των Βρετανών, που διενήργησε για το 2005 ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Μ. Βρετανίας – ΑΒΤΑ είναι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα θετικά, ενώ παράλληλα, εκθειάζεται και η προσπάθεια της χώρας να εμπλουτίσει το προϊόν της και να αναβαθμίσει τις ξενοδοχειακές υποδομές της.

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην έρευνα του ΑΒΤΑ, η Ελλάδα, που εμφανίζεται τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός για το 2005 μεταξύ των Βρετανών, μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποίησε άλματα στη βελτίωση των υποδομών της και αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες εμπλουτισμού του προϊόντος της και διαφοροποίησης των μορφών διακοπών, που μπορεί να προσφέρει.

Ειδική μνεία γίνεται, επίσης, για την Αθήνα, με τη γενική επισήμανση, ότι “όχι μόνον δεν είναι πια μία πόλη με μεγάλη ρύπανση και ασφυκτικά `μποτιλιαρίσματα`, αλλά αντιθέτως εξελίσσεται σε συναρπαστικό προορισμό τουρισμού πόλης (city breaks)”.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, σε ανάλογες έρευνες και μελέτες του ΑΒΤΑ, η Αθήνα προτείνεται από τα μέλη του Συνδέσμου ως `βάση` για την εξερεύνηση τόσο της ελληνικής ενδοχώρας, όσο και άλλων νησιών της χώρας μας, καθώς όπως επισημαίνεται “ο χρόνος πτήσης ακόμα και προς τα νοτιότερα νησιά δεν ξεπερνά τα 35 λεπτά”.

Για την Αθήνα αναφέρεται ακόμη, ότι “εκτός των μοναδικών τόπων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που έχει, διαθέτει πλέον εστιατόρια και art galleries, εφάμιλλα και ανταγωνιστικά άλλων μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Γενικότερα, από την άλλη, για την Ελλάδα επισημαίνεται, ότι αναπτύσσει τον αγροτουρισμό και τον οικοτουρισμό, ενώ παράλληλα επενδύει ιδιαίτερα στην ανάδειξη και αξιοποίηση των ιαματικών της πηγών (και κέντρων spa) και αναβαθμίζει σημαντικό μέρος των καταλυμάτων της, για την εξυπηρέτηση μαζικού και παραδοσιακού τουρισμού”.

Όσον αφορά δε στους δημοφιλέστερους προορισμούς, επισημαίνεται ότι “η Κέρκυρα, η Κρήτη και η Ρόδος συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις των Βρετανών, ενώ οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα πιθανότατα θα είναι δημοφιλέστερα για όσους προτιμούν την περιήγηση νησιών (island hopping)”.

Τέλος, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά ότι ο Ελληνικός Τουρισμός προχωρεί σε νέα εποχή, με σχεδιασμό, με πρόγραμμα, με νέα μέσα και συγκροτημένους μηχανισμούς. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα μήνυμα”. Αποτελεί πια πραγματικότητα σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος, “την οποία επικοινωνούμε με κάθε ευκαιρία και την οποία αναγνωρίζουν και αξιολογούν όλοι εκείνοι που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουν τις τουριστικές τάσεις στις διεθνείς αγορές”. Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, συμπληρώνει ο υπουργός, είναι πολύ θετικά και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, που καταβάλλεται για την ανασυγκρότηση και στη συνέχεια, την απογείωση του Ελληνικού Τουρισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024