Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤηλεδιάσκεψη ΠΟΤ – Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2030
Κύπρος

Τηλεδιάσκεψη ΠΟΤ – Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2030

Ο κ. Σάββας Περδίος τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του UNWTO και των νησιώτικων κρατών μελών του, ειδικότερα στην Ευρώπη, θέτοντας την Κύπρο ως υποψήφιο φορέα υλοποίησης τέτοιων συνεργασιών.

Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), με επικεφαλής τον εκτελεστικό του διευθυντή (Executive Director) Zhu Shanzhong και του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, με επικεφαλής τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η πρέσβειρα της Κύπρου στην Ισπανία κα Έλενα Μηνά.

Στα πλαίσια της διάσκεψης, ο υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους κύριους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, εστιάζοντας σε θέματα, όπως η επίτευξη ισορροπημένης τουριστικής ανάπτυξης μέσω, μεταξύ άλλων, της ανάπτυξης του τουρισμού υπαίθρου, της στήριξης των τοπικών κοινωνιών και της προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού. Τόνισε τη σημασία που δίδεται σε θέματα αειφορίας και των σχετικών δράσεων που προγραμματίζονται στα πλαίσια της Στρατηγικής.

Ο υφυπουργός τόνισε παράλληλα την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του UNWTO και των νησιώτικων κρατών μελών του, ειδικότερα στην Ευρώπη, θέτοντας την Κύπρο ως υποψήφιο φορέα υλοποίησης τέτοιων συνεργασιών.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού εξήρε την Κύπρο για τα αποτελέσματα και τη γενικότερη απόδοση της, ως τουριστικός προορισμός και εξέφρασε την ετοιμότητα του UNWTO να στηρίξει τις προσπάθειες του τόπου, μέσω συγκεκριμένων τρόπων, για παροχή μιας πιο αυθεντικής και ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας στους επισκέπτες της.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, τονίστηκε η πρόθεση των δύο μερών για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των δεσμών συνεργασίας τους.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024