Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο 2017 είναι Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Το 2017 είναι Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε το 2017 ως Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης υπενθυμίζοντας τη δυναμική του τουρισμού για την προώθηση της Διεθνούς Ατζέντας για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2030 και τους 17 Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs).

Δώδεκα μήνες εορτασμών και προώθησης της συμβολής του τουριστικού τομέα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Αυτός είναι ο κύριος στόχος του Διεθνούς Έτους Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης 2017, που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε το 2017 ως Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης υπενθυμίζοντας τη δυναμική του τουρισμού για την προώθηση της Διεθνούς Ατζέντας για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2030 και τους 17 Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs).

Το Διεθνές αυτό Έτος έχει ως στόχο να στηρίξει μια αλλαγή στις πολιτικές, επιχειρηματικές πρακτικές και τη συμπεριφορά των καταναλωτών προς έναν πιο βιώσιμο τουριστικό τομέα, που μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στους SDGs.

“Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να οικοδομήσουμε έναν πιο υπεύθυνο και στοχευμένο τουριστικό τομέα, που θα μπορεί να αξιοποιήσει την τεράστια δυναμική του, όσον αφορά στην οικονομική ευημερία, την κοινωνική ένταξη, την ειρήνη και την κατανόηση, καθώς και στην πολιτιστική και περιβαλλοντική διαφύλαξη”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Taleb Rifai.

Αντιπροσωπεύοντας το 7% των παγκόσμιων εξαγωγών, μία στις έντεκα θέσεις εργασίας και το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ο τουριστικός τομέας, με την κατάλληλη διαχείριση, μπορεί να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικές εντάξεις χωρίς αποκλεισμούς και την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Το Διεθνές Έτος θα προωθήσει το ρόλο του τουρισμού στους εξής πέντε βασικούς τομείς:

1) Βιώσιμη Οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς
2) Κοινωνική ένταξη, απασχόληση και μείωση της φτώχειας
3) Αποδοτικότητα των πόρων, προστασία του περιβάλλοντος και κλιματική αλλαγή
4) Πολιτιστικές αξίες, ποικιλομορφία και πολιτιστική κληρονομιά και
5) Αμοιβαία κατανόηση, ειρήνη και ασφάλεια

Η παρουσίαση του Διεθνούς Έτους Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 18 Ιανουαρίου 2017, με την ευκαιρία της Ισπανικής Έκθεσης Τουρισμού FITUR.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024