Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο 2021 Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας
Πολιτισμός

Το 2021 Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας

Στον τομέα του τουρισμού, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την ανταλλαγή στατιστικών, διαχείρισης, προώθησης προορισμών και πιστοποίησης ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και για τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και δημοσιογραφικών ταξιδιών, με σκοπό να καταστήσουν γνωστούς αναδυόμενους προορισμούς.

Υπεγράφη χθες στo Πεκίνο το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη Διοργάνωση Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού το 2021 μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. To Μνημόνιο υπέγραψαν ο πρέσβυς της Ελλάδος κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας Hu Heping.

Όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, μέσω του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος – Κίνας το 2021, οι δύο χώρες αποβλέπουν στο να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές τους σχέσεις, να επιβεβαιώσουν τη φιλία των δύο λαών, να διευρύνουν τη συνεργασία τους και να διοργανώσουν δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Στον τομέα του πολιτισμού, οι δύο χώρες θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους σε θέματα σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία. Ειδικότερα, θα συνεργασθούν για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και αρχαιοκαπηλίας και την προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας, για τη διοργάνωση αρχαιολογικών εκθέσεων και εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης, οι δύο χώρες θα συνεργασθούν στο πλαίσιο της Σύμβασης της UNESCO για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, καθώς και στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού. Ελλάδα και Κίνα θα συνεχίσουν την ανταλλαγή θεατρικών παραγωγών και συντελεστών, θα συνεργαστούν για την προώθηση και ανάπτυξη της μουσικής δημιουργίας και θα συνεχίσουν την ανταλλαγή μουσικών παραγωγών.

Στον τομέα του τουρισμού, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν σε ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή στατιστικών, διαχείρισης, προώθησης προορισμών και πιστοποίησης ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και για τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και δημοσιογραφικών ταξιδιών, με σκοπό να καταστήσουν γνωστούς αναδυόμενους προορισμούς. Επίσης, θα διερευνήσουν τις δυνατότητες διοργάνωσης τουριστικών εκδηλώσεων, με σκοπό να φέρουν εγγύτερα τις κρατικές τοπικές αρχές και τις αντίστοιχες ενώσεις ταξιδιών και τουρισμού, και θα συνεργαστούν για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και την κεφαλαιοποίηση προωθητικών ενεργειών όπως επιδείξεις, σεμινάρια γαστρονομίας, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και την ένταξή τους στην τουριστική εμπειρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024