Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα
Γαστρονομία

Το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα

Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά, από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ.

Το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας φιλοξένησε η Grecotel στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα που διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά, από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα πραγματοποιήθηκε ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο, που σηματοδότησε την έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους, προσωπικότητες της Ελλάδας και της Ρωσίας. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις από την κουζίνα της περιοχής του Κουμπάν, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο κορυφαίος σεφ Andrey Matiukha.


Ο Ρώσος σεφ Andrey Matiukha και ο κ. Σάκης Τζανέτος, Executive Chef, Cape Sounio, Exclusive Resort.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Chef’s Club of Greece), του Διεθνούς Οινογαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας (International Center of Wine and Gastronomy, ΙCWAG, Μόσχα) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση οι κ.κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, πρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, αντιπρόεδρος ΕΟΤ και διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Τουρισμού, Πολύκαρπος Ευσταθίου, διευθυντής Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, εκπρόσωπος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου, Alexander Khomenko, διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου Αθηνών, διπλωματικοί ακόλουθοι της Ρωσικής Πρεσβείας και του Καζακστάν, καθώς και εκπρόσωποι του ελληνικού και του ρωσικού Τύπου. Από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αναστάσιος Τόλης, επίτιμος πρόεδρος, Τάσος Πρωτοψάλτης, πρόεδρος, Τάσος Ζησόπουλος, αντιπρόεδρος, Μίλτος Καρούμπας, μέλος ΔΣ και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής, Έκτωρ Ιωάννου, γενικός γραμματέας και Κωνσταντίνος Τάσης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας.


Από αριστερά, οι Ρώσοι σεφ Αnton Salnikov, Pavel Kublitshy, Andrei Matiukha και Vladimir Minaev.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, με το Συνέδριο Γαστρονομίας, το οποίο παρακολούθησαν Έλληνες και Ρώσοι δημοσιογράφοι, μαθητές τουριστικών επαγγελμάτων από το Mediterranean College, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και πλήθος κόσμου που είχε δηλώσει συμμετοχή.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κ.κ. Σάκης Τζανέτος, Executive Chef του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort και Andrey Matiukha, διεθνούς φήμης σεφ από την πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Οι δύο σεφ, μεταξύ άλλων, παρουσίασαν με τον συντονισμό του Igor Bukharov ξεχωριστά πιάτα εμπνευσμένα από παραδοσιακές ελληνικές και ρωσικές συνταγές, τα οποία αξιολόγησαν οι κ.κ. Αναστάσιος Τόλης, επίτιμος πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Ηλίας Μαμαλάκης, γευσιγνώστης, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Grecotel Operations Director, Leonid Gelibterman, πρόεδρος ICWAG και Igor Bukharov, που αποτελούσαν την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Οινο-Γαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας και του κ. Φίλιππου Κούτρα, ιδρυτή του site estiatoria.gr.

Ακολούθησε γαστρονομικό δείπνο με γεύσεις και ιδιαίτερα αρώματα από τη σύγχρονη κουζίνα της Μόσχας. Τα πιάτα επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Anton Salnikov, ο οποίος εμπνεύστηκε το μενού από το φθινόπωρο της Μόσχας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παρουσίαση από την τετραμελή ομάδα των Ρώσων σεφ, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Grecotel και το Cape Sounio για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024