Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Ην. Βασίλειο θα αφαιρέσει όλες τις χώρες από την 'κόκκινη' ταξιδιωτική του λίστα
Ταξιδιωτική οδηγία

Το Ην. Βασίλειο θα αφαιρέσει όλες τις χώρες από την 'κόκκινη' ταξιδιωτική του λίστα

Θεωρείται ότι τα ξενοδοχεία καραντίνας θα παραμείνουν σε ετοιμότητα ώστε να ενεργοποιηθούν ξανά γρήγορα ως εγκαταστάσεις καραντίνας, εάν χρειαστεί.

Άμεσα επικείμενες αλλαγές αναμένονται στην ‘κόκκινη’ ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ενδέχεται να αφαιρεθούν όλες οι τρέχουσες χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Επτά χώρες παραμένουν στην “κόκκινη” λίστα (Κολομβία, Βενεζουέλα, Περού, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Αϊτή και Παναμάς).

Η έννοια της “κόκκινης” λίστας θα διατηρηθεί ως ‘δικλείδα ασφαλείας’ για την αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικών σεναρίων, όπως οι νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι η λίστα θα παραμείνει “ως προληπτικό μέτρο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας” και θα μπορούσαν να προστεθούν προορισμού στην “κόκκινη” λίστα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι αφίξεις από χώρες της “κόκκινης” λίστας επί του παρόντος περνούν από καραντίνα σε ακριβά ξενοδοχεία για δέκα ημέρες, κάτι που κοστίζει πάνω από 2.000 λίρες ανά άτομο.

Θεωρείται ότι τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν σε ετοιμότητα ώστε να ενεργοποιηθούν ξανά γρήγορα ως εγκαταστάσεις καραντίνας, εάν χρειαστεί.

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, η βρετανική κυβέρνηση μείωσε τις χώρες της “κόκκινης” λίστας από 54 σε μόνο 7, λόγω της μείωσης των προφίλ επιδημολογικου΄κινδύνου των περισσότερων χωρών.

Το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει το σχέδιο να αφαιρεθούν οι επτά χώρες από τη λίστα.

“Το Υπουργείο Υγείας είναι διατεθειμένο να αφαιρέσει όλες τις υπόλοιπες χώρες από την ‘κόκκινη’ λίστα, δεδομένων των συμβουλών για τη δημόσια υγεία”, δήλωσε κυβερνητική πηγή. “Αλλά η πολιτική καραντίνας στα ξενοδοχεία θα παραμείνει σε ισχύ ως δίχτυ ασφαλείας, σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση. Οι (“κοκκινες”) χώρες θα μπορούσαν να συνεχίσουν, εάν υπάρξει ανησυχία κάποια στιγμή στο μέλλον”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024