Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο καλοκαίρι του '21 θα μπορούν να ξαναταξιδέψουν για διακοπές οι Γερμανοί
Τουριστική πολιτική

Το καλοκαίρι του '21 θα μπορούν να ξαναταξιδέψουν για διακοπές οι Γερμανοί

Δε θα πρέπει να υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασθέντες σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις, λέει ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Thomas Bareiß.

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί σε κάθε περιοχή, δήλωσε ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Thomas Bareiß.

Σε συνέντευξή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Bareiß τόνισε ότι αν εντός του β’ τριμήνου του έτους έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι άνθρωποι στην Γερμανία, “τότε θα υπάρχει και μια ασφάλεια για να ταξιδέψουν”. Τόνισε ωστόσο ότι δε θα πρέπει να υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασθέντες σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις. “Δεν επιτρέπεται να υπάρχει κοινωνία δύο κατηγοριών. Θέλουμε ο καθένας να αντιμετωπίζεται φυσιολογικά, ασχέτως του εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι”, πρόσθεσε ο κ. Μπαράις.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα τουριστικών ταξιδιών για τις διακοπές του Πάσχα (4 Απριλίου για τους Καθολικούς), ενώ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την προοπτική η κατάσταση να έχει βελτιωθεί μέχρι την γιορτή του Αγίου Πνεύματος (στις 24 Μαΐου). Είχε ωστόσο εκτιμήσει ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για τουριστικά ταξίδια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024