Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Σουφλί επιλέχθηκε από τον ΠΟΤ ανάμεσα στα Best Tourism Villages
Προορισμός

Το Σουφλί επιλέχθηκε από τον ΠΟΤ ανάμεσα στα Best Tourism Villages

Το Σουφλί διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 170 συμμετοχές από 75 χώρες του κόσμου στον διαγωνισμό 'Best Tourism Villages'.

Ένας δήμος του ακριτικού Έβρου, το Σουφλί, επιλέχθηκε χθες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού. Το Σουφλί είναι ένα από τα 41 χωριά που επιλέχθηκαν μέσα από περισσότερες από 170 υποψηφιότητες στον διαγωνισμό “Best Tourism Villages” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της θεματικής συνεδρίας “Building for the Future: Innovation, Education and Rural Development”, στα πλαίσια της 24ης Γενικής Συνέλευσης του, που πραγματοποιείται αυτές της ημέρες στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Για την επιλογή των ελληνικών φακέλων υποψηφιοτήτων, η υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη συνέστησε το προηγούμενο καλοκαίρι ειδική επιτροπή που αποφάσισε ομόφωνα να υποβληθούν οι υποψηφιότητες του Σουφλίου, της Δυτικής Σάμου και της Αλοννήσου. Η τελική επιλογή έγινε από τον ΠΟΤ και η βράβευση του Σουφλίου γίνεται σήμερα στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.  

Η κα Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: “Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι σήμερα το Σουφλί, ανάμεσα σε τόσους προορισμούς διεθνώς, επιλέγεται να αποτελέσει μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου που προωθεί τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υπαίθρου. Το Σουφλί, ως ένας ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός, έχει πολλά να προσφέρει αλλά και να αποκομίσει από το δίκτυο των Best Tourism Villages, στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη του δικτύου BTV και του ΠΟΤ, και είμαι βέβαιη ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας εξαιρετικά γόνιμης συνεργασίας και ενός πολύ ενδιαφέροντος ταξιδιού για το ακριτικό μας Σουφλί και τους κατοίκους του. Ως υπουργείο θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια μας, ώστε ο ελληνικός τουρισμός του μέλλοντος να εμπλουτιστεί με περισσότερες ποιοτικές επιλογές, και κάθε περιοχή της χώρας να αναπτύξει τις τουριστικές δυνατότητες της, με σεβασμό στην φυσική και πολιτιστική της κληρονομία και προσήλωση στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης”.

Ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο οποίος δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια και προσκλήθηκε προσωπικά στην τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμό Τουρισμού Zurab Pololikashvili αναχώρησε για Μαδρίτη, συνοδευόμενος από τον δρ. Αθανάσιο Γουρίδη, μέλος της ομάδας εργασίας που συνέταξε την πρόταση και τον κ. Γεώργιο Τσιακίρη, εκπρόσωπο της επιτροπής Τουρισμού της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και περιχώρων. Εμφανώς συγκινημένος, ικανοποιημένος, αλλά και πολύ υπερήφανος για αυτή την διάκριση του Δήμου Σουφλίου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ο κ. Καλακίκος παραλαμβάνοντας το τρόπαιο από κοινού με την υφυπουργό Τουρισμού, δηλώνει από την κατάμεστη από εκπροσώπους από όλο τον κόσμο αίθουσα του Madrit Marriott Auditorium Hotel and Convention Center: “Το ακριτικό Σουφλί αποτελεί πια την πρώτη και μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που κατέκτησε το δικαίωμα χρήσης του σήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού! Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο που κατοικείται από εξαίρετους ανθρώπους και συγκεντρώνει ενδιαφέροντα συγκριτικά πλεονεκτήματα ικανά να στηρίξουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Ας αποτελέσει αυτή η διάκριση το λόγο να διαπιστωθεί η αξία αυτού του τόπου και η αφορμή να τύχει της αρμόζουσας αντιμετώπισης από όλους και ειδικότερα τους κεντρικούς φορείς και υπευθύνους της χώρας μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε! Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η κοινή μας συνεργασία!”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024