Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο θέμα της διαμοιραζόμενης οικονομίας σε συνέδριο της ECM
Συνέδρια

Το θέμα της διαμοιραζόμενης οικονομίας σε συνέδριο της ECM

Στο συνέδριο που διοργανώνει η European Cities Marketing στην Μαδέρα πρόκειται να συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά της διαμοιραζόμενης οικονομίας από τους κατάλληλους ειδικούς και κατά πόσο η κριτική που έχει δεχτεί αυτό το πρόγραμμα είναι δικαιολογημένη ή όχι.

Στο ετήσιο συνέδριο της European Cities Marketing, ECM, στην Μαδέρα, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Ιουνίου, θα υπάρξει παράλληλα και ένα διήμερο στρατηγικό σεμινάριο που θα αναλύει το θέμα της διαμοιραζόμενης οικονομίας ή share economy δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συναντηθούν με τους βασικούς εκπροσώπους της νέας αυτής τάσης, όπως επίσης και με ειδήμονες και πρωτοπόρους επιχειρηματίες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ECM είναι ένας φορέας που έχει στόχο να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και την απόδοση των κορυφαίων πόλεων της Ευρώπης, παρέχοντας μια πλατφόρμα σχετικά με το μάρκετινγκ τους έτσι ώστε να είναι σε θέση να διευρύνουν το δίκτυό τους και να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της, φέτος, θα αναλυθεί η επίδραση της διαμοιραζόμενης οικονομίας στον τουρισμό των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Η επονομαζόμενη διαμοιρασμένη ή δικτυωμένη οικονομία, όχι μόνο ανταγωνίζεται τις καλά εδραιωμένες τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά επίσης παρουσιάζει σπουδαίες προκλήσεις στους πολεοδόμους, τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους.

Ο Ignasi de Delas, ο πρόεδρος της ECM, αναφέρει σχετικά με το σεμινάριο: “Η πραγματική διαμοιραζόμενη οικονομία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους επισκέπτες να αλληλοεπιδρούν με τους ντόπιους – έτσι ώστε να λάβουν την αυθεντική εμπειρία της πόλης από αληθινούς ανθρώπους, που ζούνε αληθινές ζωές. Από την άλλη πλευρά, έχει υπάρξει μεγάλη κριτική πάνω στο θέμα, ότι δηλαδή το πρόγραμμα αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μεγάλη επιχείρηση, εμπλουτισμένη με όλες τις ανηθικότητες του καπιταλισμού – φοροδιαφυγή, παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, νομοθεσίες για την προστασία του καταναλωτή, είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Η ECM θέλει να συμβάλλει σε αυτό το ζήτημα, προσφέροντας σε όλα τα μέλη και όλους όσοι παρευρίσκονται, χρήσιμες πληροφορίες, εμπειρίες και απόψεις διάφορων ειδικών. Και πιο σημαντικά, παρέχει τις βέλτιστες πρακτικές για να καταλάβει κανείς την περιπλοκότητα του θέματος και να εμπνευστούν τα μέλη να διαδώσουν την εφαρμογή του προγράμματος στις πόλεις τους”.

Ο Peter Romer Hansen, πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος Στρατηγικής & Επικοινωνίας του οργανισμού Wonderful Copenhagen, και πρόσφατα ιδρυτής της Romer Agency, θα είναι ο συντονιστή του σεμιναρίου. Ο Peter Romer αναφέρει: “Είναι πολύ σημαντικό ότι οι διαχειριστές της πόλης έχουν βαθιά κατανόηση της διαμοιραζόμενης οικονομίας και το πώς αυτή θα έχει επίδραση στον τουρισμό και την καθημερινότητα των πόλεων μας. Έχουμε οργανώσει αυτό το σεμινάριο ελπίζοντας να παρέχουμε πολύτιμη έμπνευση και τις κατευθυντήριες γραμμές για τους διαχειριστές των πόλεων, ώστε να μπορούν να συμβαδίσουν ενεργά με τις καινούριες πλατφόρμες. Νομίζω πως πολλές πόλεις ψάχνουν να βρούνε αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα όπως η φοροδιαφυγή, η ασφάλεια των επισκεπτών και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Ακόμη, είναι ξεκάθαρο πως η διαμοιραζόμενη οικονομία δεν κάνει πίσω και ελπίζω αυτό το συνέδριο να βοηθήσει τις πόλεις να σκεφτούν πέρα από τα συνηθισμένα και να αρχίσουν να κυνηγούν τις απίστευτες ευκαιρίες να καινοτομήσουν και να διαφοροποιήσουν την αστική τουριστική εμπειρία”.

Μια ειδική διάλεξη του σεμιναρίου από τον κ. Εμμανουήλ Ψαρρό, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Toposophy, θα σκιαγραφήσει την σημαντική επίδραση που θα έχει η διαμοιραζόμενη οικονομία στο αστικό περιβάλλον και στον τουρισμό πόλεων. Θα ακολουθήσει μια ομιλία από την Molly Turner, παγκόσμια επικεφαλής της Οικονομικής Ανάπτυξης Συνεργασίας της Airbnb, η οποία θα μιλήσει για τη σημαντικότητα της συνεργασίας των πόλεων με παρόχους διαμονής, όπως η Airbnb, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα οφέλη αυτής της αυξημένης τάσης για διαφοροποιημένη διαμονή. Συμπληρώνοντας αυτή την άποψη, o Christian de Barrin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας HOTREC, θα υποστηρίξει την ανάγκη για ρύθμιση για την εξασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού και της βιωσιμότητας της βιομηχανίας, όσον αφορά στην φορολογία, στην οικονομικά προσιτή στέγαση, στις επαρκείς υποδομές, στην ασφάλεια και εξασφάλιση των δικαιώματα των εργαζομένων και ακόμη στην “ειρηνική συνύπαρξη των επιχειρήσεων και των κατοίκων της περιοχής”.

Η Lauren Hirshon, διευθύντρια Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης στην εταιρεία Leadership for a Networked World, θα μοιραστεί τα αποτελέσματα της έρευνας της οποίας ηγήθηκε σχετικά με τη διαμοιρασμένη οικονομία σε 12 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Τέλος, η Benita Matofska από την εταιρεία The People Who Share και ομιλήτρια στο TED, θα υποστηρίξει ότι “το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι” και πως είναι τρόπος ζωής. “Ως πολίτης στην παγκόσμια διαμοιραζόμενη οικονομία υπάρχει πάντοτε ένα κρεβάτι, μια νέα φιλία ή μια φιλική βραδινή συνάθροιση που σε περιμένει στη γωνία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024