Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αλλάζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για Σαουδική Αραβία και Αλγερία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αλλάζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για Σαουδική Αραβία και Αλγερία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για την Σαουδική Αραβία και την Αλγερία, εστιάζοντας αυτή την φορά τις προειδοποιήσεις του στην αποφυγή των άσκοπων ταξιδιών […]

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για την Σαουδική Αραβία και την Αλγερία, εστιάζοντας<...> αυτή την φορά τις προειδοποιήσεις του στην αποφυγή των άσκοπων ταξιδιών σε αυτές τις χώρες.

Η σημασία μιας τέτοιας οδηγίας έγκειται στο γεγονός ότι συνεπάγεται την αδυναμία πλέον των `tour operators` να φτιάχνουν πακέτα διακοπών για αυτές τις χώρες. Επίσης, αυτή η αλλαγή των ταξιδιωτικών οδηγιών ακολουθείται από την προτροπή για χαλαρωτικές διακοπές στο Μπαλί, έναν πιο διάσημο προορισμό διακοπών, από ότι η Σαουδική Αραβία και η Αλγερία.Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις, οι κρατήσεις στις Ινδονησιακές χώρες αναμένεται να εκτιναχτούν στα ύψη τους προσεχείς μήνες.

Αυτή η αλλαγή θέσης του υπουργείου Εξωτερικών οφείλεται σε μία συνολική και εις βάθους ανασκόπηση όλων των προηγούμενων ταξιδιωτικών του οδηγιών, που είχαν δημοσιευτεί κατά το παρελθόν.

Ο γραμματέας του υπουργείου κ. Jack Straw ανέφερε σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο στις 22 Ιουνίου ότι “στο μέλλον, μόνο σε περίπτωση τρομοκρατικών απειλών, που συνεπάγονται μεγάλο και επίμονο κίνδυνο για την ανθρωπότητα θα επεμβαίνει η Κυβέρνηση και θα εκδίδει οδηγίες κατά συγκεκριμένων χωρών”.

Σχετικά με το θέμα των απειλών η Κυβέρνηση είπε ότι για τη λήψη ταξιδιωτικών μέτρων απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η απειλή να είναι ακριβής και συγκεκριμένη, υψηλού επιπέδου επικινδυνότητας ή ενδημική, ώστε να απειλήσει σοβαρά τα Βρετανικά έθνη.

Όμως, παρ` όλες τις αλλαγές, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για την ενδεχόμενη απειλή κατά των ανατολικών ενδιαφερόντων στη Σαουδική Αραβία και την Αλγερία, που παραμένει υπάρχουσα και ανησυχητική.

Συγκεκριμένα, η οδηγία για την Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τον μεγάλο κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, ύστερα μάλιστα από τα χτυπήματα του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου, καθώς το υπουργείο πιστεύει ότι οι τρομοκράτες προγραμματίζουν και άλλα χτυπήματα, και συγκεκριμένα στην Ανατολή, για αυτό και τους προειδοποιεί.

Όσον αφορά, στη συνέχεια την ταξιδιωτική οδηγία της Αλγερίας, αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι στην Αλγερία υπάρχει μια αιωρούμενη διαρκή τρομοκρατική απειλή και για αυτό οι τουρίστες αυτής της χώρας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, σχετικά με τα θέματα προσωπικής τους ασφάλειας. Καθώς τα εγκλήματα κατά μεμονωμένων ατόμων, όπως επιθέσεις ή ληστείες, είναι ιδιαίτερα αυξημένα στις περιοχές της Αλγερίας.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει όλους τους ταξιδιώτες με κατεύθυνση τις παραπάνω χώρες, να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του ταξιδιού και την ιατρική τους ασφάλιση πριν ξεκινήσουν το ταξίδι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024