Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤόνωση στην τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας ο πριγκιπικός γάμος
700 εκατ. έσοδα

Τόνωση στην τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας ο πριγκιπικός γάμος

Την κοινή θνητή Κέιτ Μίντλετον παντρεύεται την Παρασκευή ο Βρετανός πρίγκιπας Γουίλιαμ, σε ένα γάμο που υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει 23 εκατ. λίρες. Οι μισοί πολίτες της χώρας δηλώνουν αδιάφοροι για το γάμο όχι όμως και για τις επιπλέον μέρες αργίας που τους δίνονται…

Την κοινή θνητή Κέιτ Μίντλετον παντρεύεται την Παρασκευή ο Βρετανός πρίγκιπας Γουίλιαμ, σε ένα γάμο που υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει 23 εκατ. λίρες. Οι μισοί πολίτες<...> της χώρας δηλώνουν αδιάφοροι για το γάμο όχι όμως και για τις επιπλέον μέρες αργίας που τους δίνονται. Στον αντίποδα βρίσκονται τα έσοδα που υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. λίρες, κυρίως από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και από τον εισερχόμενο στη χώρα τουρισμό.

Το γκάλοπ του ψύχραιμου Guardian που δημοσιεύεται τη Δευτέρα είναι διαφωτιστικό: Το 46% των Βρετανών δηλώνει απλώς αδιάφορο για το γάμο του γαλαζοαίματου Γουίλιαμ. Το 37% ενδιαφέρεται μεν, αλλά λιγότερο το 18% που εμφανίζεται να παρακολουθεί με «ισχυρό ενδιαφέρον» τις σχετικές εξελίξεις.

Κοιτάζοντας όμως κανείς τα πρωτοσέλιδα των υπόλοιπων βρετανικών εφημερίδων, θα σχημάτιζε εντελώς διαφορετική εντύπωση για το τι συμβαίνει βόρεια της Μάγχης. Οι «κίτρινες» μεν, αλλά ευρείας κυκλοφορίας Sun και Daily Mail έχουν σταθερά σε πρώτες θέσεις τις προετοιμασίες και παρέχουν… πληρέστατη κάλυψη για οτιδήποτε σχετικό με το γάμο, ρίχνοντας αρκετά χαμηλότερα δευτερεύουσες εξελίξεις όπως τις βρετανικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ενδεικτικό είναι πως από όλο αυτό το βασιλικό ντελίριο δεν έχει μείνει ασυγκίνητο ούτε και το -αμερικανικό- Associated Press. Το πρακτορείο ειδήσεων, εκτός των εκατοντάδων φωτογραφιών που υπόσχεται, θα καλύψει το γεγονός και με ζωντανή μετάδοση βίντεο, τέσσερα ραδιοφωνικά «πακέτα» και συνεχής ανανεώσεις μέσω Twitter και Facebook, όπως κάνει για μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

O ζήλος όμως είναι μάλλον δικαιολογημένος: Ακόμη και οι ερωτηθέντες στο γκάλοπ του Guardian δηλώνουν ότι, αδιάφοροι και μη, θα καταλήξουν την Παρασκευή να χαζεύουν το γάμο στην τηλεόραση. Εν κατακλείδι, το 75% πιστεύει πως ο γάμος θα δώσει μία «ανάσα αισιοδοξίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024