Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστική "επίθεση" της ΕΕ στην Κίνα με το EU-China Year of Tourism 2018
Ευρωπαϊκή Ένωση

Τουριστική "επίθεση" της ΕΕ στην Κίνα με το EU-China Year of Tourism 2018

Οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν περίπου 230 δισ. δολάρια πέρυσι, περισσότερα απ’όσα κέρδισαν οι Σαουδάραβες από το πετρέλαιο (!). Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία πως οι ηγέτες της ΕΕ είναι διατεθειμένοι να στρώσουν 'κόκκινο χαλί' για τους Κινέζους τουρίστες το 2018.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC) διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου εκδήλωση στο Barbican Centre του Λονδίνου, εν όψει του “2018 EU-China Tourism Year” (2018, Έτους Τουρισμού ΕΕ – Κίνας). Η ETC μαζί με την ETOA (European Tourism Association) θα αποκαλύψουν τα πλάνα τους εκείνη την ημέρα σχετικά με το πρόγραμμα “World Bridge Tourism” το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το “China-EU Tourism Year 2018” ανακοινώθηκε από τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker τον Ιούλιο του 2016. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού και οργανισμούς πιστοποίησης με την επωνυμία “Welcome Chinese”, διοργανώθηκε από την Select Holding και υποστηρίζεται από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ETC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ETOA, Tom Jenkins, δήλωσε: “Η Κίνα παραμένει μια από τις πιο σημαντικές μελλοντικές αγορές για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, και το ότι υπάρχει μια καθορισμένη χρονιά για συνεργασία στον τουριστικό τομέα είναι φυσικά κάτι ευπρόσδεκτο. Το πως οι Κινέζοι επισκέπτες καλωσορίζονται και φιλοξενούνται, και το πως μπορούν να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα που ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει: η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να τους βοηθήσει“.

“Το ‘2018, Έτος Τουρισμού ΕΕ – Κίνας’ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ευρωπαϊκό τουρισμό να ανακαλύψει την κινεζική αγορά, αλλά και να μάθει πως να προσελκύσει Κινέζους τουρίστες και να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία”, είπε ο Eduardo Santander, εκτελεστικός διευθυντής της ETC. “Η ETC ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με άλλους ενδιαφερόμενους τουριστικούς φορείς, εξασφαλίζοντας πως αυτή η πιθανότητα θα μετατραπεί σε σίγουρη επιτυχία”.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική αγορά του κόσμου σε ό,τι αφορά τόσο στον εξερχόμενο τουρισμό όσο και τις ταξιδιωτικές δαπάνες. Πρόσφατα, οι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν βελτιώσει τη θέση τους στην κινεζική αγορά, προσελκύοντας 10,1 εκατ. επισκέπτες το 2015, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 13% των συνολικών εξερχόμενων ταξιδιών από την Κίνα. Η ETC ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο Πεκίνο το 2010 και έχει ήδη παρουσιάσει εκτεταμένη γνώση της κινέζικης αγοράς.

Σύμφωνα με το Ecns.cn, για την πλειοψηφία των κινέζων τουριστών, οι διακοπές στην Ευρώπη μπορούν να είναι αρκετά ακριβές. Για παράδειγμα τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από διακοπές στην Ταϊλάνδη. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η ETC σχεδιάζει να προσφέρει στους Κινέζους τουρίστες περισσότερη αξία για τα χρήματα που θα δαπανήσουν.

“Όσον αφορά στην προετοιμασία του ‘2018, Έτος Τουρισμού ΕΕ – Κίνας’, είναι σίγουρο ότι οι κινεζικές και οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δημιουργούν τα πακέτα που επιθυμούν οι Κινέζοι επισκέπτες”, είπε η Lowri Evans, Director-General, Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMES της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Προορισμοί που ονομάζουμε τα ‘κρυμμένα διαμάντια’ ενδιαφέρουν πλέον περισσότερο τους Κινέζους τουρίστες. Το θέμα είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αεροπορική συνδεσιμότητα, επειδή χρειαζόμαστε όλοι αυτοί οι προορισμοί να είναι προσβάσιμοι στους Κινέζους”, είπε ο Eduardo Santander.

“Οι τουρίστες από την Κίνα μπορούν να είναι ασφαλείς, δε θα αναμιχθούν με πρόσφυγες ή θα γίνουν μέρος οποιουδήποτε προβλήματος που σχετίζεται με προσφυγική κρίση. Έχουμε ομάδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που εργάζονται από κοινού και το πρόγραμμα αυτό δουλεύει πολύ καλά”, κατέληξε.

Το πρόγραμμα “World Bridge Tourism” θα αποτελέσει την έναρξη μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που θα λάβει χώρα την επόμενη χρονιά, μαζί με το “2018, Έτος Τουρισμού ΕΕ – Κίνας”. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στην αυξανόμενη σημασία της Κίνας ως αγορά, καθώς επίσης και στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και τα πρότυπα συμπεριφοράς των Κινέζων επισκεπτών.

Στο πάνελ της εκδήλωσης στις 3 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν οι:

  • Δρ. Eric Philippart, επικεφαλής του προγράμματος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Istvan Ujhelyi, MEP
  • Καθηγητής Wolfgang Arlt, China Outbound Tourism Research Institute
  • Eduardo Santander, εκτελεστικός διευθυντής, European Travel Commission (Visit Europe)
  • Tom Jenkins, CEO, ETOA, the European tourism association
  • Jacopo Sertoli, πρόεδρος και CEO, Welcome China
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024