Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστική ανάπτυξη το 2003 στην Νότια Αφρική με ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Τουριστική ανάπτυξη το 2003 στην Νότια Αφρική με ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Τουριστική ανάπτυξη αναμένει για το 2003 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού της Νοτίου Αφρικής Mohammed Valli Moosa, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην βουλή της χώρας. Ο κ. Moosa ανέφερε […]

Τουριστική ανάπτυξη αναμένει για το 2003 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού της Νοτίου Αφρικής Mohammed Valli Moosa, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην<...> βουλή της χώρας.

Ο κ. Moosa ανέφερε ότι τους πρώτους 10 μήνες του 2002 υπήρξε αύξηση των αφίξεων αλλοδαπών κατά 10,1% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2001. Ο Οκτώβριος του 2002 ήταν ο καλύτερος μήνας όλου του έτους με 579.355 αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, ενώ ο ίδιος μήνας του 2001 είχε 480.464 αφίξεις.

«Αυτά τα νέα είναι πολύ καλά» είπε ο κ. Moosa «όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τις ακτές μας, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Τουρισμού της χώρας με στόχο την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, την προστασία της βιοποικιλότητας, και του περιβάλλοντος πρόκειται να εφαρμόσει σειρά μέτρων. Το υπουργείο στοχεύει στην διατήρηση των Εθνικών Πάρκων της Νότιας Αφρικής και μάλιστα στην διεύρυνση τους. Με ειδικό νόμο, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Τουρισμού θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει εκτάσεις για τη δημιουργία προστατευόμενων περιοχών.

Μια άλλη σειρά ρυθμίσεων αφορά τη βιοποικιλότητα της χώρας, με αυστηρές προδιαγραφές για τη χρήση των βιολογικών πηγών, ώστε ναι μεν να γίνεται χρήση, όχι όμως και κατάχρηση.

Οι ρυθμίσεις που εισηγείται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Τουρισμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Αποβλήτων και της Μόλυνσης αφορούν κυρίως τις εξατμίσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων με στόχο τη διατήρηση του καθαρού αέρα.

Τέλος, το υπουργείο θα θεσπίσει ειδικές ρυθμίσεις για τη διαχείριση των εθνικών ακτών, ώστε να επιτευχθεί η ορθολογική χρήση τους που θα επιφέρει κοινωνική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024