Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστικό αξιοθέατο ζητούν να γίνει ο φάρος Mendra στο Μαυροβούνιο
Τουριστικά Προϊόντα

Τουριστικό αξιοθέατο ζητούν να γίνει ο φάρος Mendra στο Μαυροβούνιο

Ο τελευταίος φαροφύλακας του Μαυροβουνίου Stanko Stojanovic στο φάρο Mendra, στο Μαυροβούνιο, κρατά ζωντανή την θαλάσσια κληρονομιά της χώρας.

Ο τελευταίος φαροφύλακας στον φάρο Mendra στο Μαυροβούνιο Stanko Stojanovic, κρατά ακόμα ζωντανή την θαλάσσια κληρονομιά της χώρας και μαζί με επιστήμονες της χώρας ζητούν από τις αρχές να προωθήσουν τους αρχαίους φάρους ως τουριστικά αξιοθέατα.

Καθώς το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα καλύπτει το θαλάσσιο τοπίο κοντά στο Ulcinj, ο Stanko Stojanovic ετοιμάζεται για τη νυχτερινή βάρδια στη βεράντα του. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, ο 58χρονος φροντίζει τον φάρο Mendra, τον τελευταίο στο Μαυροβούνιο που στελεχώνεται από πραγματικό πρόσωπο.

«Πριν αρχίσω να δουλεύω, υπήρχαν δύο φαροφύλακες που άλλαζαν βάρδιες. Αλλά από το 1985, όταν έφτασε η ηλεκτρική ενέργεια στις εγκαταστάσεις, υπάρχει μόνο ένας φαροφύλακας», είπε στο BIRN ο Stojanovic.

«Τα τελευταία 19 χρόνια, είμαι ο μόνος φαροφύλακας στη Mendra, αλλά και στο Μαυροβούνιο», πρόσθεσε.

Ο φημισμένος φάρος Mendra βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο κοντά στην παραλιακή πόλη Ulcinj και είναι ο παλαιότερος φάρος στο Μαυροβούνιο. Χτίστηκε το 1886 και εξυπηρετεί το σκοπό του μέχρι σήμερα. Τα τελευταία 156 χρόνια, ανακατασκευάστηκε δύο φορές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024