Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι
Αεροδρόμια

Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Τρομοκρατική επίθεση έγινε αργά χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο του Καράτσι σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Χθες το βράδυ έγινε τρομοκρατική επίθεση από τους Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο του Καράτσι στο Πακιστάν, με στόχο αεροπειρατεία.

Ορισμένα όμως διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε ως εκδίκηση για τον χαμό του πρώην ηγέτη τους, Hakimullah Mesoud, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ το Νοέμβριο. 

 
Η αρχική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Jinnah στη νότια πλευρά του Πακιστάν άρχισε αργά την Κυριακή και μαινόταν μέχρι την αυγή, όταν ο στρατός δήλωσε ότι τουλάχιστον 24 άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων όλων των 10 επιτιθέμενων – είχαν σκοτωθεί. 
 
Σύμφωνα με δημοσιεύσεις ανάμεσα στους 28 νεκρούς υπάρχουν και φρουροί της ασφαλείας, αλλά και εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι εργαζόμενοι και επιβάτες απομακρύνθηκαν εγκαίρως.
 
Πραγματοποιήσαμε την επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, ως ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση του Πακιστάν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα αντιδράσουμε για τις δολοφονίες αθώων ανθρώπων σε βομβιστικές επιθέσεις στα χωριά τους,” είπε ο Shahidullah Shahid, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, στο Reuters.
 
Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.
 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024