Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤσουνάμι στα Νησιά Σολομώντος στον Ειρηνικό

Τσουνάμι στα Νησιά Σολομώντος στον Ειρηνικό

Ισχυρός σεισμός, 8 Ρίχτερ, “ταρακούνησε” χτες, Μεγάλη Δευτέρα, τα Νησιά Σολομώντος του Ειρηνικού, με αποτέλεσμα την πρόκληση τσουνάμι, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 15 άτομα. “Έχουμε πληροφορίες για περισσότερουςαπό δεκαπέντε […]

Ισχυρός σεισμός, 8 Ρίχτερ, “ταρακούνησε” χτες, Μεγάλη Δευτέρα, τα Νησιά Σολομώντος του Ειρηνικού, με αποτέλεσμα την πρόκληση τσουνάμι, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 15 άτομα. “Έχουμε πληροφορίες για περισσότερους<...>από δεκαπέντε νεκρούς στο Γκίζο πρωτεύουσα της επαρχίας και στα περίχωρά του, αλλά για τα άλλα νησιά δεν μπορώ να πω τίποτε”, τόνισε στο ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας ο πρωθυπουργός της επαρχίας των Νησιών, κ. `Αλεξ Λοκόπιο.

“Έχουμε μεγάλη ανάγκη νερού, σκηνών και τροφίμων γιατί 3.000 ως 4.000 άνθρωποι κατέφυγαν στο λόφο γύρω από το Γκίζο, που βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού”, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται να γυρίσουν στα σπίτια τους εξαιτίας των ισχυρών μετασεισμών.

“Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση. Ένα μόνο χτύπημα και η θάλασσα ανέβηκε. Όσοι ζούσαν κοντά στην παραλία κατέφυγαν στο λόφο. Τα περισσότερα κτίρια της πόλης, δημόσια και ιδιωτικά καταστράφηκαν”, κατέληξε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024