Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI και Jet2holidays ετοιμάζονται για τις 17 Μαΐου παρά τις βρετανικές οδηγίες
TOs

TUI και Jet2holidays ετοιμάζονται για τις 17 Μαΐου παρά τις βρετανικές οδηγίες

Η TUI επιμένει ότι οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι θα είναι δυνατές, αλλά δέχεται ότι οι προϋποθέσεις εισόδου θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Οι δύο μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσαν ότι σχεδιάζουν να συνεχίζουν τη επανεκκίνηση των πακέτων διακοπών για τις 17 Μαΐου, καθώς περιμένουν την επιβεβαίωση από τη βρετανική κυβέρνηση.

Τόσο η TUI όσο και η Jet2holidays, απαντώντας στις αναφορές ότι τα διεθνή ταξίδια ενδέχεται να μην ξεκινήσουν πριν από τον Ιούλιο, με νομοθεσία που θα επιβάλλει πρόστιμα έως 5.000 λίρες σε όσους προσπαθούν να ταξιδέψουν χωρίς έγκυρη εξαίρεση, δήλωσαν ότι αυτο δεν αντικαθιστά την έκθεση από το Global Travel Taskforce της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναμένεται στις 12 Απριλίου.

Η TUI, ο μεγαλύτερος Τ.Ο. του Ηνωμένου Βασιλείου, επιμένει ότι “οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι θα είναι δυνατές”, αλλά δέχεται ότι οι προϋποθέσεις εισόδου “θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα”.

Επί του παρόντος, όλες οι διακοπές της TUI UK ακυρώνονται έως τις 17 Μαΐου, η οποία ως έχει παραμένει η νωρίτερη δυνατή ημερομηνία για επιστροφή στο εξωτερικό για ταξίδια αναψυχής.

Η εταιρεία αναφέρει: “Παραμένουμε δεσμευμένοι στη στενή συνεργασία μας με την κυβέρνηση στο Global Travel Taskforce και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πότε μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά τα διεθνή ταξίδια, όπως αυτό θα αναφερθεί στις 12 Απριλίου. Πιστεύουμε ότι οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι θα είναι δυνατές, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό πρόγραμμα εμβολιασμού και τη χρήση τεστ όπου απαιτείται”.

Και προσθέτει: “Αναγνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις εισόδου θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενημερώσουμε  τους πελάτες μας για αυτές. Επί του παρόντος, όλες οι διακοπές της TUI έχουν ακυρωθεί πριν από τις 17 Μαΐου και όλοι οι πελάτες με κράτηση πριν από τα τέλη Ιουνίου μπορούν να τις μεταφέρουν σε άλλη ημερομηνία δωρεάν, καθώς αναγνωρίζουμε την αβεβαιότητα σχετικά με τα ταξίδια αυτήν τη στιγμή”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2holidays Steve Heapy προσθέτει: “Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει σαφή φιλοδοξία να ‘ανοίξει’ ξανά τα διεθνή ταξίδια και, όπως και οι πελάτες μας, προσβλέπουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να μπορέσουμε να πετάξουμε ξανά. Παρά τις αναφορές που έγιναν, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για προσχέδια νομοσχεδίων για να εμποδίσουν τα ταξίδια πριν από τις 17 Μαΐου. Προς το παρόν, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα πτήσεων και διακοπών κατά την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίεςκαι παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά”.

Και ο Heapy κατέληξε: “Από τη ζήτηση που συνεχίζουμε να βλέπουμε, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: οι πελάτες μας θέλουν πάρα πολύ να φύγουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι – και πέρα από αυτό. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, οι πελάτες προσβλέπουν σε σαφείς πληροφορίες για το πως μπορούν να αποδράσουν για τις πολύ αναγκαίες διακοπές τους, τις οποίες και περίμεναν πολύ καιρό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024