Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςUNWTO: Αναγκαία μια πιο στρατηγική προσέγγιση σε θέματα διαχείρισης κρίσεων
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

UNWTO: Αναγκαία μια πιο στρατηγική προσέγγιση σε θέματα διαχείρισης κρίσεων

Τα πρόσφατα γεγονότα, με τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, τους τυφώνες στην Κεντρική Αμερική και τον σεισμό στην Ινδονησία επιβεβαιώνουν, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), την αναγκαιότητα χάραξης μιας πιο στρατηγικής προσέγγισης θεμάτων, σχετικών με τη διαχείριση κρίσεων…

Τα πρόσφατα γεγονότα, με τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, τους τυφώνες στην Κεντρική Αμερική και τον σεισμό στην Ινδονησία επιβεβαιώνουν, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), την αναγκαιότητα χάραξης<...>μιας πιο στρατηγικής προσέγγισης θεμάτων, σχετικών με τη διαχείριση κρίσεων. Τα γεγονότα αυτά αφενός αποτελούν προκλήσεις για τους ταξιδιώτες και εν γένει τον τουριστικό τομέα, αφενός όμως απεικονίζουν τόσο το είδος, όσο και τον αριθμό των φυσικών και μη καταστροφών, που επηρεάζουν τον κόσμο γενικότερα.

Οι τουριστικές αρχές από την Ελλάδα, την Ονδούρα και την Ινδονησία έχουν ενημερώσει τον UNWTO ότι τα γεγονότα δεν προκάλεσαν αλλαγές στο πρόγραμμα των ταξιδιωτών. Αποδεικνύεται δηλαδή για ακόμη μια φορά η αντοχή της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, ενώ καταδεικνύεται η ανάγκη στρατηγικής δράσης για την αντιμετώπιση των εκάστοτε προκλήσεων.

Στη προσπάθεια του ενίσχυσης των μηχανισμών αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, ο UNWTO έχει δεσμεύσει επιπλέον πόρους και αναδιαμόρφωσε το πρόγραμμα δράσεων του για το 2008 και 2009, ώστε να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Αναλυτικότερα ο UNWTO θα παρουσιάζει την έκθεση του για την ενίσχυση δράσεων στη διαχείριση κρίσεων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης του, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολομβία στις 22-29 Νοεμβρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024