Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒοήθεια από την ΕΕ ζητά ο κατασκευαστικός κλάδος εμπορικών εκθέσεων στην Ευρώπη
MICE

Βοήθεια από την ΕΕ ζητά ο κατασκευαστικός κλάδος εμπορικών εκθέσεων στην Ευρώπη

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εταιρειών Εκθεσιακών-Συνεδριακών Κατασκευών & Παροχής Συναφών Υπηρεσιών IFES καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για χρηματοδότηση των παρόχων εμπορικών υπηρεσιών που επηρεάζονται από την ακύρωση εμπορικών εκθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η IFES (International Federation of Exhibition & Event Services) έστειλε επιστολή προς την Ursula von der Leyen, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τον Janez Lenarčič, Επίτροπο διαχείρισης κρίσεων, σχετικά με τις επιπτώσεις του COVID-19 στον κλάδο και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

Σε αυτήν αναφέρει ότι ο κατασκευαστικός κλάδος των εμπορικών εκθέσεων στην Ευρώπη αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με πωλήσεις πολύ χαμηλότερες από 10 εκατ. ευρώ και αν οι εταιρείες αυτές αντιμετωπίσουν τώρα απώλειες πωλήσεων 15-25% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους αυτό θα οδηγήσει σε απολύσεις και στη χειρότερη περίπτωση σε καταστάσεις αφερεγγυότητα, με δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Ο λόγος για τον οποίο επικοινωνούμε μαζί σας σήμερα είναι η προληπτική ακύρωση εκδηλώσεων εμπορικών εκθέσεων βάσει της εκτίμησης του κινδύνου για τον πληθυσμό λόγω του ιού COVID-19, γεγονός που επηρεάζει τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τη γερμανική Ένωση AUMA, 614 ευρωπαϊκές εμπορικές εκθέσεις προγραμματίζονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτά κυμαίνονται από μικρότερες εκδηλώσεις έως κορυφαίες παγκόσμιες εμπορικές εκθέσεις, όπως το Light + Building, το Salone de Mobile και το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των εμπορικών εκθέσεων έχουν πλέον ακυρωθεί ή αναβληθεί, χωρίς βεβαιότητα εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα το 2020.

Αν περιοριστούμε μόνο στις εμπορικές εκθέσεις με διεθνή παρουσία, έχουν ακυρωθεί εκδηλώσεις με ενοικιαζόμενο εκθεσιακό χώρο συνολικά περίπου 3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες εμπορικών εκθέσεων και οι πάροχοι υπηρεσιών τους στερήθηκαν όγκο πωλήσεων περίπου 750 εκατ. ευρώ για τους επόμενους δύο μήνες, με βάση το συντηρητικό ποσό των 250 ευρώ/τ.μ. για δαπάνες κατασκευής περιπτέρου. Ο αριθμός αυτός ισχύει μόνο για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Εφόσον αναμένονται περιορισμοί τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, πιθανώς θα ξεπεραστεί το δισ. ευρώ.

Ο κατασκευαστικός κλάδος των εμπορικών εκθέσεων στην Ευρώπη αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με πωλήσεις πολύ χαμηλότερες από 10 εκατ. ευρώ, σπανίως πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Αν οι εταιρείες αυτές αντιμετωπίσουν τώρα απώλειες πωλήσεων 15-25% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους -οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος ήταν πάντα οι ισχυρότεροι μήνες για τις εμπορικές εκθέσεις- αυτό θα οδηγήσει σε απολύσεις και στη χειρότερη περίπτωση σε καταστάσεις αφερεγγυότητας. Με άλλα λόγια, πάνω από 1.000 εταιρείες / εταιρικές οντότητες και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος της ανεργίας, καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει μη γραφειοκρατική χρηματοδότηση στους παρόχους εμπορικών υπηρεσιών που επηρεάζονται από την ακύρωση εμπορικών εκθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ποιότητα των ευρωπαϊκών εμπορικών εκθέσεων πρέπει να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα και αυτό είναι δυνατό μόνο από τους αρμόδιους φορείς παροχής υπηρεσιών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024