Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒράβευση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύπρο
Λιμένες

Βράβευση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύπρο

Η CYTA τίμησε την δρα Κωνσταντίνα Σκαναβή, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, όσο και την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που δούλεψε στο πρόγραμμα 'Σκύρος 2016' για τον Λιμένα Σκύρου.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της CYTA στη Λευκωσία, εκδήλωση για απόδοση τιμής στην Ομάδα “Σκύρος 2016”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε επίσης παρουσίαση από τη δρα Κωνσταντίνα Σκαναβή, διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για την παγκόσμια διάκριση που πέτυχαν με την ομάδα “Σκύρος 2016” για το δημοφιλέστερο παγκοσμίως βίντεο για την κλιματική αλλαγή που βραβεύτηκε τον Νοέμβριο του 2016 στο Μαρακές, στο πλαίσιο των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου. O κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  Σκύρου αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πρότυπο λιμάνι της Σκύρου και παρουσίασε το Νησί της Σκύρου τη ναυτική εταιρεία Σκύρου και το πολυβραβευμένο λιμάνι της, τη Λιναριά. Η CYTA τίμησε για την επιτυχία τους, τόσο την κα Σκαναβή και τον κ. Αντωνόπουλο, όσο και την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που δούλεψε στο πρόγραμμα “Σκύρος 2016” για τον Λιμένα Σκύρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν, ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης ο οποίος βράβευσε τους επικεφαλής και την Ομάδα “Σκύρος 2016”, η επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Σοφία Χριστοδούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν επίσης, η γενική διευθύντρια της Αρχής Λιμένων Κύπρου κα Ανθή Κληρίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κ. Γιώργος Φράγκου, ο διευθυντής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Γιώργος Πενηνταέξ και ο πρόεδρος του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος.

Η Ομάδα “Σκύρος 2016” παρέμεινε στην Κύπρο από τις 14 μέχρι τις 17 Μαΐου. Η επίσκεψη της Ομάδας στην Κύπρο τέθηκε υπό την αιγίδα της επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου, ήταν έμπνευση της κας Άννας Σταφιδά, διδάκτωρος του Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην ακόλουθου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και διοργανώθηκε από τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ CYMEPA, Eco-Cypria και την ΑΚΤΗ-Κέντρο Μελετών και Έρευνας.

Την επίσκεψη της Ομάδας “Σκύρος 2016” στην Κύπρο στήριξαν οικονομικά η Αρχή Λιμένων Κύπρου και ο ΟΠΑΠ Κύπρου, ενώ υποστηρικτικά λειτούργησαν η CYTA (Cyprus Telecommunications Authority), το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Λεμεσού και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού και τα εστιατόρια Ocean Basket.

Την Ομάδα πλαισίωναν συνεχώς με την παρουσία τους ο κ. Μιχάλης Ιερείδης γενικός γραμματέας της CYMEPA, η κα Άννα Σταφιδά και ο επιστήμων κ. Πιεραντώνιος Παπάζογλου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024