Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήWTTC: 'Τα νέα μέτρα καραντίνας στα ξενοδοχεία θα καταστρέψουν τον τουρισμό όπως τον γνωρίζουμε'
Ξενοδοχία

WTTC: 'Τα νέα μέτρα καραντίνας στα ξενοδοχεία θα καταστρέψουν τον τουρισμό όπως τον γνωρίζουμε'

Τα επαγγελματικά ταξίδια, οι επισκέψεις σε οικογένειες και οι διακοπές μπορούν να επιστρέψουν, με ένα συνδυασμό ενός διεθνώς αναγνωρισμένου καθεστώτος τεστ, εμβολίων και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, υποστηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αναφέρει ότι η εισαγωγή νέων μέτρων καραντίνας στα βρετανικά ξενοδοχεία από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναγκάσει την πλήρη κατάρρευση του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα όπως τον γνωρίζουμε.

Το WTTC φοβάται ότι η επιζήμια επίδραση των νέων προτάσεων που εξετάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε έναν τομέα που συμβάλλει με σχεδόν 200 δισ. λίρες στερλίνες στην οικονομία της χώρας.

Η ανησυχία έρχεται ύστερα από εννέα μήνες καταστροφικών ταξιδιωτικών περιορισμών, οι οποίοι έχουν αφήσει πολλές επιχειρήσεις διολυμένες, εκατομμύρια θέσεις εργασίας χαμένες ή σε κίνδυνο, και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων να ταξιδέψουν στο χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Ο τουριστικός τομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε μάχη για επιβίωση – είναι τόσο απλό. Με τον τομέα σε τόσο εύθραυστη κατάσταση, η εισαγωγή μέτρων καραντίνας στα ξενοδοχεία από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευσή του.

Οι ταξιδιώτες και οι παραθεριστές απλά δε θα κάνουν κράτηση για επαγγελματικά ταξίδια ή ταξίδια αναψυχής γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να πληρώσουν για να απομονωθούν σε ένα ξενοδοχείο, προκαλώντας δραστική πτώση των εσόδων σε ολόκληρο τον τομέα.

Από τις αεροπορικές εταιρείες έως τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τις εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών έως τις εταιρείες διακοπών και όχι μόνο, η επίδραση στις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν καταστροφική, καθυστερώντας περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη. Ακόμη και η απειλή μιας τέτοιας δράσης είναι αρκετή για να προκαλέσει ανησυχία και σοβαρό κίνδυνο.

Το WTTC πιστεύει ότι τα μέτρα που εισήγαγε η κυβέρνηση μόλις την περασμένη εβδομάδα – βεβαίωση αρνητικού τεστ COVID-19 πριν την αναχώρηση, ακολουθούμενη από σύντομη καραντίνα και άλλο ένα τεστ, εάν αυτό είναι απαραίτητο – θα μπορούσε να ανακόψει τον ιό στην αρχική του ιχνηλάτηση και ακόμα να επιτρέψει την ελευθερία να ταξιδέψει κανείς με ασφάλεια.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ισλανδία, έχουν εφαρμόσει επιτυχώς ένα καθεστώς τεστ κατά την άφιξη στη χώρα, το οποίο έχει περιορίσει τη διάδοση του ιού, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά. Έτσι, είναι σημαντικό σε αυτά τα μέτρα να δοθεί λίγος χρόνος για να δουλέψουν.

Παρά την τρέχουσα δυσάρεστη κατάσταση, πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχει χώρος για αισιοδοξία και ένα λαμπρό μέλλον. Τα επαγγελματικά ταξίδια, οι επισκέψεις σε οικογένειες και οι διακοπές μπορούν να επιστρέψουν, με ένα συνδυασμό ενός διεθνώς αναγνωρισμένου καθεστώτος τεστ, εμβολίων και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Αυτά τα απλά αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικά μέτρα, εάν εφαρμοστούν σωστά, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναβίωση ενός τομέα που θα είναι απαραίτητος για την ενίσχυση του Ηνωμένου Βασιλείου και της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης”.

Το WTTC διατηρεί επιφυλάξεις στο αν, παρά τους μήνες εφαρμογής της υποχρεωτικής καραντίνας μετά από ταξίδι, υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι αυτή λειτουργεί. Ακόμη και τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι οι καραντίνες δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19. Η μετάδοση εντός της κοινότητας εξακολουθεί να αποτελεί πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από τα διεθνή ταξίδια.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), μαζί με πολλούς άλλους σημαντικούς οργανισμούς, έχουν δηλώσει ότι οι καραντίνες δεν αποτελούν αποτελεσματικό μέτρο δημόσιας υγείας και το μονο που κάνουν είναι να παρεμποδίζουν τα ταξίδια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024